NRK Meny
Normal

Vil hjelpe de gambiske ofrene

Steinar Moslet og hans engelsk-gambiske kone Anna Taylor Moslet vil samle inn penger for å hjelpe pedofiliofrene i Gambia. Innsamlingen skal foregå i Selbu.

Anna Taylor Moslet og Steinar Moslet

Anna Taylor Moslet og Steinar Moslet arrangerer innsamlingsaksjon for de gambiske ofrene.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ofrene for den pedofilisiktede nordmannen i Gambia står uten rettigheter til noen form for erstatning, men du kan være med å hjelpe når Steinar Moslet arrangerer innsamlingsaksjon.

Les også: Gambiere krever erstatning fra den norske stat

Les også: Nordmann vil stanse sexturisme med ny kampanje

Får ingenting

- Det er dårlig med sosiale systemer for å få erstatning og oppfølging i Gambia. Det er heller ikke mulighet til å tilby dette gjennom det norske systemet, forteller Moslet.

Aksjonsdag

- Jeg og min kone har tatt initiativ til en aksjonsdag på Granby gård i Selbu. Vi står for det som kalles APAP, «Against pedophilia and prostitution». Aksjonen skal foregå neste søndag, 16. januar.

Organisasjonen APAP er registrert i både Norge og Gambia, og har et kontor med fem ansatte som blant annet jobber med pedofili.
- Vi prøver å gjøre en jobb for de som har opplevd overgrep, og dette skal skje i Selbu. Jeg er selbygg selv, og synes det er fint å ha det der i første omgang.

Rehabilitering og medisin

Gambia er et fattig land, med liten mulighet for hjelp og rehabilitering. Det er dette Moslet ønsker å gjøre noe med.

- Pengene vi samler inn skal gå til rehabilitering, medisinskbehandling, psykisk hjelp og skole for ofrene, avslutter Moslet.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.