Hopp til innhold

- Bør bli studentboliger

Høyblokka, som tidligere huset Trondheim kommune, bør bli 1000 boenheter for studenter, mener Høyre.

Holtermannsveien 1
Foto: Trond Viggo Melum / NRK

Holtermannsveien 1 var fram til 2006 kontorlokaler for blant annet byggesakskontoret i Trondheim. Salgsplanene for bygget ble utsatt fordi NTNU hadde planer om å samle en større del av universitetsmiljøet rundt Gløshaugen. Disse planene er nå lagt bort, og dermed går det trolig mot et salg.

Må ha flere studentboliger

Høyres Linda Cathrine Hofstad Helleland sier ideen kom etter medieoppslagene om mangelen på studenthybler den siste tiden.

- Så tenkte vi i Høyre at vi har jo den høyblokka som er ledig. Der er det bare en parkeringsplass foran, den brukes til kontorer i dag og det er flere områder som er ledig rundt den tomta, sier Helleland.

Hun mener det er veldig viktig at Trondheim sørger for at alle studentene får et boligtilbud.

- Det at mange studenter kommer hit uten å få tak over hodet. Sånn kan vi ikke ha det. Hvis Trondheim skal ta mål av seg til å være studentby nummer en i Norge, så må vi faktisk ha boliger å tilby studentene, sier førstekandidaten for Høyre ved årets stortingsvalg.

Vil ha bort kostnadstaket

Helleland mener det er alvorlig hvis Trondheim får et rykte om at byen ikke har nok boliger. Hun frykter studentene kan svikte regionen og at det vil være alvorlige for NTNU, Høyskolen og næringslivet. Hun mener å fjerne kostnadstaket på boliger kan bidra til å løse boligproblematikken.

- Vi har foreslått på Stortinget å gjøre noe med ordningen. I dag er det vanskeligere å bygge boliger i storbyene fordi det er et kostnadstak på 600 000 kroner. I byene er det dyrere å bygge enn ute i distriktene, så derfor vil Høyre fjerne det kostnadstaket og gi private muligheten til å gå inn og bygge boliger, sier Helleland. Hun legger til at Studentsamskipnaden gjør en kjempejobb, men at hun mener flere private bør få bidra.

- Fantastisk beliggenhet

Holtermannsveien 1
Foto: Trond Viggo Melum / NRK

Helleland mener høyblokka må være den beste tomta i byen for studenter i Trondheim.

- Det må jo være fantastisk å bo bare noen steinkast unna Studentersamfundet og rett nedenfor Gløshaugen.

Hun tror ikke naboene i området vil protestere på at en så stor mengde studenter samles på ett sted.

- Vi må være glad over den ressursen de er og det de betyr for region vår.

1000 studentboliger er ifølge Helleland et antatt tall. Hun mener det kan bli flere ettersom det er en stor parkeringsplass som står uutnyttet foran bygningen og fordi det er flere nabobygg som er vedtatt revet.

- Det viktigste er at vi kan tilby gode og forholdsvis rimelige boliger til studenter som kommer hit, sier stortingsrepresentanten.