Vil ha politistudenter fra distriktet

Politiet arrangerer nå egne rekrutteringskvelder for å sikre seg framtidige kolleger fra distriktene.

Politistudenter

Politiet i Nord-Trøndelag ønsker nå at flere fra distriktet skal søke seg til politihøgskolen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Dersom man klarer å rekruttere ungdom fra distriktet til politiet, så er det kanskje en større sjanse for at disse ønsker å jobbe i traktene de kommer fra etter endt studie. Og det kan nok mange ganger være positivt å ha en lokal lensmann, sier Snorre Haugdal, som er politistasjonssjef i Steinkjer.

I tiden framover skal politiet i Nord-Trøndelag arrangere flere kvelder for ungdom i fylket hvor de ønsker å informere mer om politiyrket.

– Har god erfaring med dette

Håpet er at folk fra kommuner i utkanten av fylket skal velge en karriere i politiet.

– Dette ville vært bra for yrket vårt. Man trenger lokale folk som kjenner stedene, og man har god erfaring med lokal rekruttering, sier Haugdal til NRK.

– Hvordan skal dere klare å gjøre dere attraktive?

– Vi har allerede sett at interessen blant videregåendeelever er ganske stor når vi kommer på skolene, men vi må jo kunne besvare de spørsmålene ungdommen har. De må få vite litt om spennet i yrket, hvordan lønna er og hvilke verktøy vi benytter oss av, sier Haugdal.

Et mangfoldig yrke

Politistasjonssjefen tror disse kveldene vil ha en effekt, og han tror også de mange ulike tv-programmene fra livet som politi har betydning for interessen blant folk.

– Jeg ser jo selv på Nattpatruljen, og synes dette programmet speiler mangfoldet godt. Men det er jo likevel mye annet man kan jobbe med i politiet, som ikke kommer fram i dette tv-programmet.

Haugdal sier det er mange ulike typer som passer i politiet, men vektlegger egenskaper som at man er villig til å gi av seg selv, at man er godt orientert om det som skjer og at man må være engasjert.