Hopp til innhold

Vil ha muslimske fosterhjem

Barne- ungdoms- og familietjenesten i Midt-Norge vil ha flere muslimske fosterhjem. I dag var de på sjarmoffensiv i moskéen i Trondheim:

Moske
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Fredagsbønnen er akkurat ferdig i moskéen ved Nidelva i Trondheim, på vei inn er hun som er ansvarlig for å rekruttere familier som kan bli fosterhjem i Trondheim. Målet hennes er at flere fra det muslimske miljøet skal bli fosterforeldre.

- Viktig for barna

Anne Lene Tjeldflåt

Anne Lene Tjeldflåt er rekrutteringsansvarlig i Fosterhjem Trondheim. Hun mener det er viktig at flere innvandrere blir fosterhjem.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– For barn av muslimer så tenker vi at det å få komme i en familie som har samme religion, samme språk, og som kan være rollemodeller innenfor det nettverket de kommer fra - det er betydningsfullt for veldig mange.

Det sier Anne Lene Tjeldflåt, rekrutteringsansvarlig i Fosterhjem Trondheim.

– Møtet i moskeen er også et forsøk på å få frem hvordan man jobber og å få en bedre dialog, sier Tjeldflåt.

Ønsker bedre dialog

Det er ingen hemmelighet at barnevernet blir møtt med skepsis blant mange i innvandrermiljøet.

– Det varierer fra person til person. Men noen ser på barnevernet som en etat som tar fra dem retten til å være sammen med sine egne barn, sier Ammen Chiwa, fungerende leder i Muslimsk samfund i Trondheim.

 Ammen Chiwa

Fungerende leder i Muslimsk samfund i Trondheim, Ammen Chiwa, er svært positiv til innspillet fra BUF-etat.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

LES OGSÅ: Innvandrerforeldre er redde for barnevernet

–Jeg tror det er en blandet oppfatning i innvandrermiljøene, sier han.

I løpet av møtet i moskeen var det mange som hadde spørsmål og innspill til hvordan barne- ungdoms- og familetjenesten bedre kan møte behovene til familiene, også før fosterhjem blir nødvendig.

- Må snakke sammen

–Jeg tror vi rett og slett må være til stede i samme rom, og begynne å snakke om de vanskelige temaene, sier Anne Lene Tjeldflåt.

– Jeg synes at den diskusjonen vi har hatt her i dag – som gikk utover det å kunne være fosterhjem eller ikke, viser en vilje til å komme med gode innspill på hvordan vil kan samhandle bedre, sier hun.

LES OGSÅ: Minoritetsbarn fornorskes i norske fosterhjem

Muslimsk råd positive

Lederen for muslimsk råd synes det er svært positivt om flere innvandrere blir fosterforeldre.

– Det er veldig bra om det skjer. De har erfaring og kan hjelpe ungene best. Det er en veldig bra idé, sier Ammen Chiwa.