NRK Meny
Normal

Vil ha midtnorsk bensinavgift

Tidligere Namsos-ordfører Kåre Aalberg (SV) ser for seg en felles drivstoffavgift for hele Midt-Norge.

Bensinpumpe
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Kåre Aalberg

Kåre Aalberg

Foto: NRK

Dermed løfter han forslaget fra Arbeiderpartiet i Trondheim fra å være en lokal problemstilling til et regionalt spørsmål.

Aalberg som i dag er gruppeleder for SV i kommunestyret i Namsos, sier til NRK at en slik avgift er langt mer kostnadseffektivt enn lokale bompengeprosjekt. - Det finnes små bompengeselskap som har så mye som 40 prosent administrasjonskostnader i dag.

Les også: Bompengeselskapene for dyre

Kan finansiere veiprosjekt

En regional avgift på drivstoff gjør det lettere å finansiere sårt tiltrengte veiprosjekter, sier Aalberg. - Som for eksempel bru til Jøa og riksveg 17 mellom Spillum og Asp. Men også kollektivtrafikken i de sentrale områdene, slik Arbeiderpartiet i Trondheim foreslår kan nyte godt av en slik ordning.

Aalberg sier han nå vil fremme dette forslaget innad i SV i første omgang, og gå de veiene han har mulighet til for å nå fram til regjeringa. Han tror tida er moden for en slik avgift. - Ikke minst er det en rekke argumenter for en slik avgift, sier Kåre Aalberg til NRK Trøndelag.

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.