NRK Meny
Normal

Lover å ta de brutale ranerne

Politiet står fremdeles uten spor etter ranet av 91 år gamle Marie Lysevoll. Men lensmannen i Orkdal lover at de skal ta gjerningspersonene.

Ran Orkdal

Ranssaken i Orkdal har høyeste prioritet ved det lokale lensmannskontoret. Det var et grovt ran og vi anser ranerne som farlig. De var veldig hissige og truet med våpen, sier etterforskningsleder, Tor Kristian Haugan.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Marie Lysevoll

91 år gamle Marie Lysevoll fikk hendene tapet fast til kjøkkenstolen. I tillegg ble hun truet med pistol.

Foto: Tone Iversen / NRK

– Folk i området har vært flinke til å ringe inn tips, men vi har fremdeles ikke nok. Selv om man tror man ikke kan bidra, så er det bedre å ringe og prate med oss, enn å la være, sier lensmann i Orkdal og Agdenes, Elisabeth Eriksen.

Det var torsdag morgen at 91 år gamle Marie Lysevoll fra Søvasskjølen i Orkdal ble brutalt ranet i sitt eget hjem. Ranerne truet henne med pistol og tapet henne fast til en stol på kjøkkenet.

– Jeg var hjemme og ventet på sjåfør for jeg skulle til Orkdal for å handle. Så hørte jeg tramping i gangen. Det var mer som en hest som kom. Jeg gikk til kjøkkendøra. Da kommer det en mann med en pistol rett mot meg. Han tok meg i halsen og sa: «Pengan, pengan!»

Håper på svar over påske

Siden ranet har politiet etterforsket saken bredt, men står foreløpig uten spor.

– Nå venter vi på resultat etter de tekniske undersøkelsene, og håper på spor etter DNA. I tillegg følger vi elektroniske spor, sier Eriksen.

Hun håper de tekniske undersøkelsene skal gi svar rett over påske.

Politiet har fremdeles ingen aning hvem ranerne kan være.

– Det er umulig for oss å si. Det kan være lokale, men det trenger det heller ikke å være. Det er en brutal og spesiell sak, men jeg er sikker på at vi skal få fatt i gjerningspersonene, sier hun til NRK.no.

– Det er tragisk

Det lille lokalsamfunnet er sjokkert over at noe slikt skje i deres bygd.

– Jeg tror nok det har rystet folk. Dette er ikke hverdagskost og jeg skjønner at folk kan bli skremt, sier etterforskningsleder Tor Kristian Haugan.

– Det er tragisk. Jeg så det på nyhetene og må innrømme at jeg ble litt betenkt. Det skjedde jo nesten midt på lyse dagen, sier nabo Ingar Romundstad

Politiet har bevæpnet seg i jakten på to maskerte menn som ranet en eldre kvinne i Orkdal. – Ranerne skal ha hatt pistoler og rotet rundt mens kvinnen satt hjelpeløs på en stol.

VIDEO: Kvinnen fra Orkdal i Sør-Trøndelag ble brutalt ranet i sitt eget hjem.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.