Vil ha fire nye uker varetekt for siktet mor i Overhalla

Politiet ønsker fire nye uker med varetekt for mora som er sikta for grov kroppsskade etter at ei tre år gammel jente døde i Overhalla i slutten av juni.

Amund Sand

Politiadvokat, Amund Sand, forbereder seg til fengslingsmøte torsdag morgen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Den sikta mora har nå sittet to uker i varetekt. Nå ønsker påtalemyndigheten ytterligere fire uker for den høygravide mora i 20-årene.

Fengslingsmøtet startet klokka 09:00 torsdag.

Nekter straffskyld

Mora og stefaren er sikta for grov kroppsskade etter at deres tre år gamle datter døde på St. Olavs hospital onsdag 28. juni. Hun ble lagt inn på sykehus med alvorlige og kritiske hodeskader natt til mandag 26. juni.

Mora og stefaren har forklart i avhørt at jentas skader kommer av et fall fra en seng, noe politiet mener ikke stemmer overens med de skadene jenta hadde da hun ble innlagt på sykehuset.

Begge to nekter straffskyld i saken, og stiller seg uforstående til siktelsen.

Ble skadd én uke før hendelsen

Mora ble avhørt av politiet flere ganger i forrige uke. I avhørene kom det frem at at datteren fikk skader i hodet bare ti dager før hendelsen.

– Barnet fikk sydd tolv sting i hodet som følge av skader som hun fikk etter fall fra en seng. De oppsøkte lege umiddelbart og fikk sydd, sa morens forsvarer, Torfinn Svanem, til NRK i forrige uke.

Mens moren har vært i Norge i nesten tre år har datteren vært hos venner av familien i hjemlandet. Hun kom til Norge for rundt to måneder siden.

– Moren har brukt enorme ressurser på å få datteren til Norge. Hun har nærmest sultet seg for å få råd til barnepass i hjemlandet og det det koster å få henne oppover. Hun sier at hvorfor skal hun utøve vold mot sin egen datter når hun har gjort så mye for å få henne hit, forklarte Svanem.