NRK Meny
Normal

Vil ha elgsenter i Steinkjer

Landets største elgkommune bør satse mer på skogens konge, mener bygartneren i Steinkjer.

Elg

Jakt- og fangstkultur bør få et eget senter i Steinkjer mener Finn Rossing.

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

– Det må være en opplevelse for lokalbefolkningen. Men også et sted som gjør det veldig spennende for turister å komme. Dette ligger kloss inntil E6 og muligheten for å lokke turister er enorm, de er jo tullete etter elg blant annet, sier Finn Rossing, bygartner i Steinkjer.

Finn Rossing

Finn Rossing, bygartner i Steinkjer.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

I dag huser Dampsaga byens kulturhus. Men etter planen skal den aktiviteten flyttes inn til sentrum, og da blir lokalene ledige.

Senter for jakt og fangst

Finn Rossing vil fylle området med et senter for jakt- og fangstkultur med et særlig fokus på elg.

Han tror det er et ønske om et samlingspunkt for denne kulturen.

– Jeg mener det er på tide at man tar tak i den rene, folkelige kulturen som går på jakt og fangst og utvikler den videre. Potensialet er fantastisk på dette området.

– Hvordan ser det ut her og fem-sju år?

– Da står det ei elgku og en elgoksen utenfor her. Og så har vi en skulptur eller to i elva av elger som holder på å svømme over; Ei ku med tvillingkalver og en okse bakerst med fontene i geviret.

Positive jegere

Fylkessekretær Endre Alstad i Norges jeger- og fiskerforbund i Nord-Trøndelag sier til Trønder-Avisa at han synes planene virker spennende.

– Vi ser positivt på alt som er med på å fronte jakt, og det vil absolutt være interessant å få utredet om det lar seg gjøre å få til, sier han til avisa.