NRK Meny
Normal

Frykter regjeringa sier nei til å framskynde ny Sluppen bru

Politikere i formannskapet i Trondheim er onsdag enige om at det haster med å komme i gang med bygging av ny Sluppen bru, som er en av de største flaskehalsene i trafikken. Frp`s samferdselsminister kan komme til å si nei til å forskuttere bru.

Forslag til ny Sluppen bru

Vedtak i formannskapet i Trondheim onsdag formiddag om å søke om å forskuttere for å få bygget ny bru. Slik vil den nye brua bli.

Foto: Statens vegvesen

SISTE: Formannskapet i Trondheim vedtok onsdag formiddag å søke om at bygging av ny Sluppen bru forskutteres. Politikerne vil søke om å mellomfinansiere Sluppen bru ved bruk av bompenger under forutsetning av statlig garanti for tilbakebetaling. Bare Fremskrittspartiet gikk imot.

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, sier det nå blir viktig å få godkjent forskutteringa fra kommunen før sommeren. Kommunen må også få godkjent at man utvider innkrevingstida for bompenger i Trondheim til 2029. Også dette må på plass før sommeren.

– Nå ligger ballen hos Frp`s samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen. Mye tyder dessverre på at han sier nei, sier Geir Waage, gruppeleder i Ap.

Ap vil ha fortgang

Geir Waage, gruppeleder Ap

Gruppeleder i Ap, Geir Waage, sa i dag at det er viktig å komme i gang med å få bygget ny bru for å bli kvitt en flaskehals i trafikken.

Foto: NRK

Arbeiderpartiets gruppeleder Geir Waage sa i formannskapet at det er viktig å komme i gang med bygging av ny bru så tidlig som mulig.

– Dette var en av de store prosjektene når man fikk bomringsystem for 29 år siden. Nå ligger det an til at man ikke får byggestart før etter 2023. Ap mener det helt klart er nødvendig å komme i gang for å bli kvitt flaskehalsen dette er. Dermed er kommunen villig til å ta opp lån for å forskuttere slik at man får kommet i gang. Utfordringen er om regjeringa står fast på at man ikke får ta opp lån for å forskuttere. Høyre og Frp i Trondheim må nå sette press på sine sentrale organisasjoner slik at vi får dette på plass.

Sluppen bru

Sluppen bru er en stor flaskehals i trafikken i Trondheim. Nå skal det bygges ny bru.

Foto: Roger Myren/NRK

Venstre støtter bygging nå

Jon Gunnes i Venstre støtter Aps hastverk i saken.

– Miljøpakken har fått til mye, om et par år er også ny E6 mellom Melhus og Trondheim ferdig. Sluppen bru er et vanskelig prosjekt. Nå må vi komme i gang med bygging snarest. Dette må framskyndes slik at det blir oppstart allerede neste år. Rådmannen foreslår 2019 som oppstart, men det er for sent.

Han sier at trafikkøkningen er anslått å øke fra 13 000 til 27 000 biler over brua.

– Dette kan avlaste andre områder i byen, så dette vil være en god miljøsak. Her vil flere kunne unngå å kjøre i Midtbyen, sier Gunnes.

Stor enighet

Gruppeleder i Høyre, Ingrid Skjøtskift, sier dette er viktig for byen:

– Jeg deler Gunnes meninger og jeg er glad for at det er bred enighet om å forskuttere ny bru.

SV`s Ottar Michelsen ser at dette kan koste.

– Det er viktig å få på plass finansiering til ny bru på Sluppen tidlig i perioden for Nasjonal transportplan. Dette blir en tilleggsregning som sendes til bilistene og det er dyrt å forskuttere slik kommunen nå ønsker å gjøre.

Avstemming Sluppen bru

Alle partier ønsker å starte bygging av ny bru så snart som mulig. Men Frp ønsker ikke å forskuttere med bompenger.

Foto: Morten Karlsen/NRK