Ønsker seg trimrom og spa på toget

Togpendlere vil ha et bredere tilbud på lokaltogene. Bedre nett-tilgang, trimrom og en egen spa-avdeling er noen av ønskene.

Trønderbanen

Omtrent 5000 pendlere reiser med Trønderbanen mellom Steinkjer og Trondheim hver dag.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Pendler, Trond Kvarving

Trond Kvarving etterlyser bedre netttilgang og et mer effektivt billettsystem på lokaltogene.

Foto: NRK

Ikke alt på Trønderbanen går på skinner, det mener pendlere som daglig tar turen med lokaltog.


Flere tusen togpassasjerer pendler daglig mellom Steinkjer og Trondheim. Nå etterlyser pendlerne forbedringer i tilbudet av NSB.

– Mer brukervennlige løsninger

Mobildekninga er et av de største problemene, ifølge pendler Trond Kvarving. Han mener det ideelle pendlertoget først og fremst bør ha brukervennlige løsninger.

– Det bør være et smidigere billettsystem. De som ikke reiser absolutt hver dag bør kunne fylle opp en pott med penger, som et køfri-system, sier Kvarving til NRK.

– Tilgang til det trådløst nettverk bør også fungere bedre. Det fungerer tidvis for oss med 3G, men på deler av togturen er det virkelig ille.

– Ingen god butikk

Martinuis Grimsmo i Jernbaneverket sier de allerede har fått på plass nettverks-utstyr i flere tunneler.

– Jernbaneverket har nå bygd ut med utstyr i tunnelene slik at både Netcom og Telenor-kunder skal kunne ha 2G-nettverk. Hvis levrandørene ønsker det, så kan de også få innpass i vårt utstyr og dermed tilby sine kunder 3G i tunnelene. Foreløpig så sier de at dette ikke er noen god butikk, sier Grimsmo.

Pendler, Trond Kvarving, tror absolutt det hadde vært butikk for et slikt produkt.

– Hvis de markedsfører dette på en skikkelig måte tror jeg absolutt mange vil benytte seg. De må gjerne gi oss en pris på hva dette vil koste. Flere av oss som reiser har betalt reisetid, og det er ofte at sjefene våre ønsker å ha kontakt med oss via nettet, sier Kvarving.

– En gladnyhet

NRK har også vært i kontakt med Heidi Lyng, som er markedsansvarlig i NSB. På spørsmålet om et bedre nettverkstilbud for sine kunder svarer hun:

– Da har jeg en gladnyhet til alle. Fra sommeren av innstallerer NSB mulighet for trådløst nettverk i alle lokaltog. Vi vil ha tre levrandører som vi benytter oss av, og da bør dekningen om bord på toget fungere bra, sier Lyng.

Trimrom og spa

Før i tida kunne NSB tilby spisevogner med hvite duker, og det luktet mat i korridorene. Ting forandrer seg, men kundenes krav og etterspørsel til gode tilbud, er evigvarende.

Kvarving tilbringer mye av tida si på toget, og han har flere ønsker.

– Et trimrom hadde vært bra, det er ikke noe vi i pendlerforeningen står veldig på for, men flere av oss hadde nok hatt veldig godt av litt mer trening, spøker pendleren.

Han mener førsteprioriteten bør være elektrifisering av Trønderbanen, men at de i andre rekke bør kunne fantasere om litt mer lukseriøse tilbud.

– Hvis man kan trekke det litt langt, så hadde jo ei spa-avdeling vært helt ok, men først og fremst ønsker vi et mer effektivt tilbud, sier Kvarving.

– En fasinerende idè

Lyng i markedsavdelingen synes forslagene er gode.

– Ideen om et trimrom på toget er jo absolutt fasinerende, men jeg tror nok ikke det blir noen trimvogn på Trønderbanen med det første. Lokaltogene er jo først og fremst laga for å få folk raskt til og fra jobb, skole og så videre, så slike ekstratilbud ser jeg ikke at vil komme, sier Lyng.

Men hun kunne tenke seg et litt utvidet tilbud på mat og drikke.

– Det kunne kanskje vært en litt utvidet automat i forhold til mat- og drikke-tilbud, men det er ikke en mulighet med de togene vi har i dag. Da trenger vi først en elektrifisering, sier hun.

Siste fra Trøndelag

Midtnytt 23.00

Kveldens siste Midtnytt

Kveldens siste Midtnytt