Hopp til innhold

Arrangerer tog mot mobbing i Malvik

I kveld arrangeres det lystog mot mobbing i Hommelvik, og bakgrunnen er saken der 25 år gamle Line Sommer Hoel ble mobbet og i høst vant fram mot Malvik kommune. Det er foreninga Voksne for barn som har tatt initiativ til fakkeltoget.

Arrangerer fakkeltog mot mobbing

Tanja Ellingsen t.v. og Inger Anne Kolsvik i foreningen Voksne for barn, arrangerer fakkeltog mot mobbing. De vil mobilisere for å øke bevisstheten på et omfattende samfunnsproblem.

Foto: Helge Bull-Engelstad

Ingrid Aune

Det er usikkert om Malvik-ordfører Ingrid Aune stiller i fakkeltoget mot mobbing i Hommelvik.

Foto: Morten Kjennerud / Arbeiderpartiet

Den mye omtalte "Line-saken" fikk sin foreløpige avslutning i forrige uke da formannskapet i Malvik valgte å droppe anken etter at de tapte erstatningssaken mot Line Sommer Hoel.

Mandag er det aksjon i Malvik, på grunn av brannfare skal ingen bære fakler med det blir glowsticks og ledlys.

– Lang vei å gå

– Vi har en lang vei å gå i forhold til å få bukt med mobbing, også i Malvik kommune. Vi har hatt en ganske alvorlig sak som har vært mye i media i det siste, og den har inspirert oss veldig til å ha dette fakkeltoget akkurat nå, sier sekretær Tanja Ellingsen i Voksne for barns lokallag i Stjørdal og Malvik.

Vikhammer ungdomsskole i Malvik og kommunen ble i fjor høst dømt til å betale erstatning til Line Sommer Hoel, som ble utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen.

Politikerne gikk først inn for å anke saken, men så tok saken en ny vending da flertallet i formannskapet i Malvik kommune bestemte seg for å trekke anken .

Tanja Ellingsen i Voksne for barns lokallag i Stjørdal og Malvik er klar på at det nå er tid for mobilisering mot mobbing.

– Vi ønsker å vise at det trengs en mobilisering i samfunnet generelt. Det gjelder politikere, foreldre, elever og alle som jobber i skolen. Mobbing pågår nesten daglig, og det har kjempestore konsekvenser for den som blir utsatt, sier Ellingsen.

– Ordføreren deltar

– Dette er ikke et fakkeltog mot Malvik kommune, og ordføreren bør kjenne sin besøkelsestid. Noe annet vil være tragisk for kommunen og mobbeplanene framover, uttalte Ellingsen fredag.

Det var før helgen uklart om ordfører Ingrid Aune skulle delta på arrangementet, men i dag kom bekreftelsen Ellingsen har ventet på. Ordføreren bekrefter sin tilstedeværelse.

– Jeg er stolt over engasjementet for våre barn og unge som vi har i Malvik. Jeg håper toget i kveld kan inspirere kommuner landet over til et sterkere anti-mobbearbeid og ser frem til å delta, sier Aune.

NRK var fredag i kontakt med varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian , og han roser initiativtagerne.

– Det er positivt at de tar initiativ til å fokusere på et bra skole- og oppvekstmiljø. Skal vi lykkes i kampen mot mobbing, er det viktig at alle gode krefter samarbeider, uttalte Sveian.

Arrangøren er optimistiske og håper på mellom 500 og 1000 deltakere i mandagskveldens fakkeltog i Hommelvik.