NRK Meny
Normal

Bruttern: Vil fortsette som RBK-trener i 2015

Kåre Ingebrigtsen ønsker å fortsette som RBK-trener når kontrakten går ut 31. desember. – Jeg er rett mann til å føre klubben tilbake til toppen, sier han.

Kåre Ingebrigtsen

– Man må finne en kontinuitet, en vei videre som man kan følge i lang tid. Jeg ønsker en spillestil nærmere den vi hadde i storhetstida, sier Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Hege Tøndel Jonli/NRK

Søderlund

På fredag møter Rosenborg Bodø/Glimt i eliteserien.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Kåre Ingebrigsten

Kåre Ingebrigtsen var gjest i 'God morgen Trøndelag' tirsdag. Han ønsker å lede klubben også etter at kontrakten hans går ut på nyåret.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

Kåre "Bruttern" Ingebrigtsen kom fra Viking og assistenttrener-rollen da han tok over hovedansvaret for Rosenborg etter Per Joar Hansen i juli i år.

Den ferske RBK-treneren fikk en trå start på comebacket i Trondheim med tre tap på fire kamper.

Men Ingebrigtsen har en klar strategi for å føre trønderne tilbake til toppen.

– Man må finne en kontinuitet, en vei videre som man kan følge i lang tid. Jeg ønsker en spillestil nærmere den vi hadde i storhetstida, og det mener jeg selv at jeg kan klare å gjøre noe med, sier Ingebrigtsen til NRK.

– På topp i 2015

Molde har vært suverene i årets eliteserie, og leder tabellen med 53 poeng foran Odd som har 45.

Rosenborg ligger på en foreløpig tredjeplass med 39 poeng og like mange spilte kamper som de to foran seg.

– I år har ikke RBK sjans til å ta gullet. Det går til Molde. De har vært suverene i år, og de har ikke tapt en kamp på evigheter. Dersom de skulle feile er vi på hugget, men nå tror jeg vi må satse på 2015, sier Ingebrigtsen.

– Vi er dårligere trent

Treneren har reist rundt i Europa på studietur for å hente kunnskap og inspirasjon fra andre klubber. Konklusjonen etter å ha observert treninger i utlandet er enkel:

– Vi trener rett og slett for lite i forhold til andre klubber i Europa. I tillegg er spillerne mer profesjonelle både før og etter trening. De er klar over at de kun har en karriere og at de må ta vare på den, sier RBK-treneren.

– Dersom vi skal spille mot disse klubbene i framtida, så må vi være like godt trent som dem. Hvis ikke så taper vi, sier han.

– Et av de sterkeste kontringslagene

På fredag møter Rosenborg Ingebrigtsens tidligere klubb, Bodø/Glimt. Nordlandsklubben ligger på en 8. plass i årets eliteserie, elleve poeng bak trønderne.

– Mange mener Bodø/Glimt er en klubb man bør slå, men dette er et av de sterkeste kontringslagene i Norge. De har hatt ei veldig god utvikling, sier "Bruttern".

Han var selv med på å utvikle nordlendingene i tre år før han dro videre. Nå gleder han seg til å møte gamleklubben på fredag.

– Det er lenge siden jeg var i Bodø nå, men det er alltid gøy å slå lag man har jobbet for tidligere.

– Kan du love en seier på fredag?

– Nei, jeg kan ikke love det. Men jeg lover å gjøre det som er mulig for å slå dem, sier han.

Nils Arne Eggen

Kåre Ingebrigtsen spilte i Rosenborg under ledelsen til Nils Arne Eggen. Nå ønsker Ingebrigtsen å føre laget tilbake til gamle Eggen-takter.

Foto: Signe Opsal/NRK