Vil flytte tilbake til Trøndelag

Sparebank 1 SMN i Trøndelag er en av bedriftene som har kommet med jobbtilbud til Bjarne Håkon Hanssen. Nå vurderer han å flytte tilbake til Trøndelag.

Bjarne Håkon Hanssen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– Jeg føler det som et privilegium å ha fått det tilbudet. Det er raust av en stor bedrift i Norge, så det er noe jeg vil vurdere, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Helsepolitiker i 18 år

Bjarne Håkon Hanssen fortalte til VG i går at han skal gå av som helseminister. Hanssen har holdt beslutningen for seg selv i lang tid, men følte at nå måtte sannheten fram.

– Det er en beslutning som jeg har brukt litt tid på å ta. Jeg har vært heltidspolitiker i 18 år, det er lang tid med politikk, sier han.

Tung tid

– Det har vært en tung tid der mange folk, både journalister og andre, har spurt om jeg vil fortsette. Jeg rotet meg litt inn i ulike svar, og hadde lyst til å unngå spekulasjoner. De hvite løgnene strakk ikke lenger til. Nå er sannheten framme, sier Hanssen til NRK.

Ikke dedikert

– Særlig de siste fire årene har jeg jobbet med veldig tunge saker. Jeg kjenner at jeg trenger påfyll for å kunne gå videre. Du må være veldig dedikert om du skal jobbe med slike saker som jeg gjør. Jeg tror det er bra for meg, og regjeringa at jeg gjør noe annet enn politikk for en periode, innrømmer Hanssen.

Ble det for slitsomt å være helseminister?

- Nei. Det er mange som har slitsomme jobber. Men det er nok mer at når man skal jobbe slik som jeg har gjort det siste året, blant annet med store reformer, så tar det energien fra deg.

Hanssen vil få karantene, der han ikke får jobbe på flere måneder.

– Jeg vil bruke tiden godt til å tenke ut hva jeg vil gjøre videre, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Siste fra Trøndelag

Elisabeth Strand Mølster

Torsdagens TV-nyheter fra Trøndelag

Torsdagens TV-nyheter fra Trøndelag