Vil du ha brukt smykke til jul?

Kan du tenke deg å bruke et smykke noen andre har brukt før deg? Eller gi bort noe som er brukt? Bruktforhandlere sier trenden har endret seg og at det er blitt mer vanlig å gi bort også brukte smykker i julegaver.

Brukte smykker

Slike brukte smykker og spenner var noe man sjeldnere kjøpte som gaver tidligere, men trenden har endret seg ifølge Riibe Mynthandler. De siste årene er brukte smykker blitt stadig mer populære julegaver.

Foto: Arne Kristian Gansmo

– Vi ser det handles mer og mer brukt nå til gaver, sier Kjell Riibe hos Riibe mynthandler i Trondheim.

Forretninga har over mange år drevet med salg av blant annet brukt sølvtøy, pyntegjenstander og smykker, i tillegg til mynter og sedler.

Det nærmer seg jul med mye julehandel. Det merker også bruktforhandleren.

Endring siste 20 år

– For 10- 20 år siden var det litt verre, da skulle man ikke kjøpe brukt. Det er helt annerledes nå, sier Riibe.

Brukthandleren sier trendene har endret seg. Kanskje sitter det litt langt inne fremdeles å gi bort brukte smykker til litt mer perifere venner, men å gi bort brukte smykker til familie og de som står litt mer nær, mener han er helt greit.

– Folk gir bort brukte smykker som gaver. Holdningene er ikke de samme som tidligere. Hvis en bare pusser og shiner opp smykkene så blir de som nye. Gull er gull vet du, uansett om smykket er brukt en måned eller to, sier Riibe.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brukte armbåndsur

Brukte armbåndsur er noe av det lureste du kan kjøpe når det gjelder bruktpris i forhold til nypris, sier Riibe.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Lurest å kjøpe armbåndsur

Det beste tipset fra brukthandleren akkurat nå er å kjøpe armbåndsur.

– Det billigste du får kjøpt i verden i dag i forhold til nypris er dame armbåndsur i gull, og lommeur. Et skikkelig dameur som koster 4000 kroner til oss, koster i butikken 40 000 kroner nytt sier Riibe.

Det samme gjelder herreur og lommeur ifølge brukthandleren.

Brukte lommeur

Det samme gjelder for lommeur som for armbåndsur. Verdien på brukte ligger langt under verdien på tilsvarende produkt nytt, sier brukthandleren.

Foto: Arne Krstian Gansmo