Vil du åpne hjemmet ditt for amerikanske soldater?

Trøndelag Heimevernsdistrikt 12 skal i 2016 igjen arrangere utveksling med US National Guard, og ser etter vertsfamilier for de amerikanske soldatene.

US heimvern

Trøndere kan stifte nærmere bekjentskap med amerikanske soldater. Heimvernet søker etter vertsfamilier. Dette bildet er fra fjorårets besøk i februar.

Foto: Heimevernet

Torsdag i neste uke kommer amerikanske heimevernsoldater fra Minnesota til Trøndelag for et toukers kurs i norsk felttjeneste. Nå er Heimevernet på leiting etter trønderske vertsfamilier.

– I løpet av utvekslingen får de amerikanske soldatene forhåpentlig oppleve ei helg sammen med trøndere, med fokus på norsk kultur, mat og tradisjoner, sier major Tor Arvid Strand.

Ber trønderfamilier om hjelp

Nå ber Heimevernet derfor trøndere om å stille opp som vertsfamilier for soldatene som kommer hit.

– Som tidligere gjennomfører vi «Buddy Weekend» i forbindelse med utvekslingen. Det skjer fra 24. juni til 26. juni, sier major Strand.

100 norske soldater reiser til et tilsvarende opplegg i USA.

Utveksling Heimevernet

Soldater i Heimevernet i USA og Norge har utvekslet tidligere. Her fra vinterutveksling i fjor.

Foto: Heimevernet

Gode tilbakemeldinger

De siste års «Buddy Weekends» har vært en suksess.

Og det er hovedsaklig på grunn av det viktige bidraget fra de trønderske vertsfamiliene, sier Strand:

– HV-12 er takknemlig for støtten vi har fått ved tidligere års gjennomføring av «Buddy Weekend». Tilbakemeldingene har vært veldig gode, og alle våre amerikanske soldater har vært meget godt fornøyd med sitt opphold hos en trøndersk familie. Helga hos en norsk familie beskrives som et av høydepunktene for soldatene fra USA.