Hopp til innhold

Vil danke ut tavle og kritt

Trondheimsbedriften New Index har planer om å danke ut klasseromstavla og krittet. De har utviklet et interaktiv tavle, og nå ønsker de å prøve seg på det internasjonale markedet.

Høyteknologisk tavle fra New Index
Foto: New Index

 - Nå kan vi erstatte tavle og kritt med en elektronisk variant. Vi kan tegne og skrive og til og med peke inn på tavla og samtidig bruke internett, sier gründer Tormod Njølstad.

For skal vi tro gründeren av Tronheimsbedriften New Index, Tormod Njølstad, er klasseromstavla og krittets dager talte. Nå er det interaktive tavler som gjelder. ved hjelp av avansert teknologi skal alt en lærer skriver, på hvilken som helst vegg komme rett til elevens dataskjermer. Og det bare ved hjelp av ei datapenn og et kamera.

5,3 millioner klasserom


I Storbritannia er produktet tatt inn i varmen for lengs, og nå mener Trondheimbedriften at de også kan bidra. De de har videreutviklet produktet og er nå klar for å kaste seg inn i markedet.

- Det finnes 5, 3 millioner klasserom i Europa, så det er et kjempestort marked. Og det er plass til mange i  markedet, sier Njøltad.

Ny stjerne


Og for å få dette til har de fått en investor med på laget. Nemlig firmaet ProVenture, og de har stor tro på New Index sitt produkt.

- Vi tror New Index kan bli en internasjonal bedrift og dermed føre til betydelig vekst og inntjening. Vi tror dette kan bli en ny stjerne på næringslivshimmelen i Trøndelag, sier Herbjørn Skjervold i ProVenture.

Siste fra Trøndelag