NRK Meny
Normal

Vil bygge ny politistasjon sør for Trondheim

Politimesteren i Sør-Trøndelag håper å bygge ny politistasjon for 50.000 innbyggere sør for Trondheim, innen to år. Kommunene ønsker forslaget velkommen.

Politimester Nils Kristian Moe

LETER ETTER SJEF: Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt søker etter en som kan lede Heimdal stasjon og Melhus lensmannskontor for fremtiden. Etter en vellykket prøveperiode skal dette nå bli en permanent løsning.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Politimester Nils Kristian Moe søker nå etter en som kan lede Heimdal stasjon og Melhus lensmannskontor for fremtiden. Etter en vellykket prøveperiode skal dette nå bli en permanent løsning.

– Vi søker etter en erfaren polititjenestemann- eller kvinne som ønsker å være leder på en svært interessant politiarbeidsplass i Sør-Trøndelag, sier Moe til NRK.

Jorid Jagtøyen

POSITIV: – Jeg ønsker selvfølgelig det nye lensmannskontoret velkommen på Melhus. Vi er allerede i dialog for å finne tomt til den, sier Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen (Sp).

Foto: Grete Thobroe / NRK

– Det har primærområde og ansvaret for nesten 50.000 innbyggere, og et bredt spekter av politifaglige utfordringer, forklarer han.

Slagkraftig enhet

– På litt lenger sikt ser vi for oss at vi får en politistasjon sør, som består av Heimdal, Klæbu og Melhus. Da kunne vi ha slått sammen de tre enhetene til en slagkraftig driftsenhet, forklarer Moe.

Gevinsten skal bli flere ressurser ut på gata.

Varaordfører Lillian Hofnes Waaden i Klæbu er forsiktig optimist til en løsning med en politistasjon.

Skal finne tomt

Ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) i Melhus er langt mer offensiv.

– Jeg ønsker selvfølgelig det nye lensmannskontoret velkommen på Melhus. Vi er allerede i dialog for å finne tomt til den, sier Jagtøyen til NRK.

– Samtidig har jeg lyst til at Utrykningspolitiet (UP) skal flytte til Melhus. De skal ikke være i gryta i Trondheim sentrum, de skal ut på hovedfartsårene. Med ny E6 på Melhus og E39, blir det glimrende.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.