Vil bruke millioner på å gjøre brannstasjonen penere

Rådmannen på Frøya vil bruke over 3,6 millioner kroner på å endre fasaden på den nye brannstasjonen som er under bygging på øya.

Siholmen på Sistranda

Mange reagerer på plasseringen av brannstasjonen (til høyre) på Siholmen.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Det har vært store protester mot bygginga på Siholmen fordi mange mener den ikke passer inn. I dag skal saken behandles i et ekstraordinært formannskapsmøte.

1000 har protestert

– Dette er ikke bra i det hele tatt. Den passer ikke inn i terrenget, og skulle aldri vært godkjent av bygningsrådet, sier en klokkeklar Reidar Burøy. Han bor på Frøya og er enig med nesten 1000 andre som har protestert mot bygginga av øyas nye brannstasjon.

– Det er tragisk. Enn å plassere enn slik «lagerbygning» i et maritimt miljø. Det burde vært unødvendig, sier kommunestyremedlem Knut Arne Strømøy (Sp) til NRK.

Beate Sandvik Meland

Beate Sandvik Meland er fungerende rådmann på Frøya.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Kritikken går på at bygningen ikke passer inn i den maritime stilen på Siholmen rett nedenfor kommunesenteret. Protestene fikk politikerne til å stoppe byggingen for å få utredet tre alternativer. Enten å redusere bygget med fasadeendring, en fasadeendring, eller å flytte bygget til et industriområde et lite stykke unna.

Åtte millioner

Fungerende rådmann Beate Sandvik Meland forteller at uansett løsning så medfører det flere millioner i ekstra kostnader.

– Det vil koste mellom 3,6 og åtte millioner kroner, og vi anbefaler en fasadeendring til 3,6 millioner som er det billigste alternativet, sier hun.

Berit Flåmo

Berit Flåmo er ordfører i Frøya kommune.

Foto: Trond Vestre / NRK

Onsdag klokka 16.00 har ordfører Berit Flåmo innkalt til ekstraordinært møte i formannskapet. Brannstasjonens framtid blir avgjort her eller under torsdagens kommunestyremøte.

– Vi må sette oss ned og studere alternativene grundig før vi tar en avgjørelse, sier hun.

Men Reidar Burøy er ikke i tvil om hva som må gjøres.

– Flytt brannstasjonen lenger innover øya. En fasadeendring endrer ikke noe. Det er fryktelig dumt at det vil koste åtte millioner, sier han til NRK.

Brannstasjon Frøya

Brannstasjonen på Frøya har vakt oppsikt og forargelse blant mange på øya.

Foto: Jøte Toftaker / NRK