Vil bli verdens beste i styrkeløft

Hun er et av Trøndelags store håp i styrkeløft. Med en fersk gullmedalje fra EM i lomma, møter Marte Elverum til Norgesmesterskap i Stjørdal i helga.

Marte Elverum

Marte Elverum håper på å bli verdens beste kvinne i styrkeløft.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

I en gammel låve på Stjørdal har Marte Elverum har brukt mange timer under styrkestanga for å bli verdens beste i styrkeløft.

– Det handler ikke om å se sterk ut, det handler om å være sterk, sier hun mens hun gnir kritt i hendene og forbereder seg til en ny treningsøkt, sier Marte.

Med tung musikk i bakgrunnen blir musklene presset til nye grenser. I dag er det bare lett trening, på fredag starter NM.

Vant EM

Det er Kraftsportklubben av 1967 (KK-67) som arrangerer norgesmesterskapet på Hell. Her kommer landets sterkeste kvinner og menn for å måle krefter og kjempe om medaljene.

– Den eneste som kan ødelegge for gullet mitt er meg selv. For hvis jeg får en av mine første løft, åpningsløft, så er det nok sikret, smiler Marte.

Hun har nettopp vunnet gull i EM og resultatet av all treningen henger på en spiker i treningsrommet. Det klirrer i gull, sølv og bronse når hun plukker dem ned fra veggen.

– Det har samlet seg opp gjennom tida. Den er jo veldig tung også, ler hun.

KK-67 er blant de eldste styrkeløftklubbene i Norge. Den har fostret flere landslagsutøvere, norgesrekordholdere, europarekordholdere og verdensrekordholdere.

Marte Elverum

Det krever mange timer trening hver dag for å kunne hevde seg i styrkeløft-konkurranser.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

76 deltakere

I år fyller klubben 50 år og det blir pynta litt ekstra rundt mesterskapet når det sparkes i gang på fredag.

– Vi skal henge opp et stort flagg bak scenen, hva passer bedre enn det når vi skal pynte lokalet, sier Maria Letnes i KK-67.

På fredag må flagget være ferdigvaska og klart til dyst. På fredag møtes 76 styrkeløftere for å kjempe om å bli Norges beste.

– Det blir knallbra, smiler Letnes.