Vil beholde begge leiesoldatene

Rosenborg jobber nå intenst for å beholde sine to lånesoldater Tomas Malec og Liam Henderson i alle fall ut sesongen. Begge har vært viktige bidragsytere til klubbens fine start på sesongen.

Malec

Tomas Malec har scoret jevnt og trutt for Rosenborg siden overgangen fra slovakisk fotball i fjor.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen vil beholde både Malec og Henderson.

Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix

Rosenborg har imponert alle denne våren, med to solide seire i cupkampene mot Vuku og Fløya, og ikke minst i serien med fem seire og en uavgjort. Laget leder dermed klart, og er allerede seks poeng foran Molde.

Et friskt pust

– Unngår vi langtidsskader på spillere våre, tror jeg vi kan være med i toppen gjennom hele sesongen. Men vi vil gjerne beholde både Malec og Henderson så lenge som mulig. Begge har vært viktige for oss, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Tomas Malec kom inn som et friskt pust allerede i fjor, og har scoret mange mål selv om han for det meste har vært innbytter. Unge Liam Henderson kom fra Celtic på lån i vår, og har også imponert de gangene han har sluppet til.

– Jeg trives veldig godt i Rosenborg, og håper å bli her videre. Det er en fin klubb, og jeg har det veldig bra, sier Tomas Malec.

Handler om økonomi

For Rosenborg er det et økonomisk spørsmål om de har råd til å hente spissen fra den slovakiske klubben Trenčín på permanent basis.

– Jeg ønsker å beholde han, men om klubben har råd, må du spørre andre om, sier Kåre Ingebrigtsen.

Snart skal RBK også ut i kvalifisering til europacupen, og på spissplassen har ikke laget så mange å velge i.

– Vi har jo Søderlund og Malec, og bak der unggutten Andreas Helmersen. I tillegg har vi Alexander Sørloth på utlån i Bodø/Glimt. Men det er unge gutter, så når det drar seg til vil Tomas Malec bli viktig å ha med videre, mener RBK-treneren.

Stort talent

Henderson

Liam Henderson har fått slippe til flere ganger på Rosenborgs midtbane.

Foto: Trond Alstad / RBK.no

Liam Henderson er midtbanespilleren fra Celtic som har tatt RBK med storm. 19-åringen er et stort talent som også har scoret flere mål siden han kom til Trondheim.

– Jeg liker meg i Rosenborg, og lærer mye av både Kåre og spillerne her. Men det er opp til Ronny Deila og Celtic å avgjøre om hva som skjer videre. Hvis Ronny mener det er best for meg å fortsette i Rosenborg, så gjør jeg det, sier Henderson.

Henderson er i utgangspunktet på lån fram til sommeren, og skal etter planen returnere til Celtic og skotsk fotball før de starter sesongen igjen i august.

– Det er mulig å beholde både Malec og Henderson, og vi jobber for å få det til. Jeg er stadig i kontakt med Ronny i Celtic om Hendersons situasjon, og jeg tror han trives hos oss. Så langt har Liam vært en viktig bidragsyter for oss, fastslår Kåre Ingebrigtsen.

Gjensyn med Lillestrøm

Lørdag skal RBK spille mot Lillestrøm på Lerkendal, og for Kåre Ingebrigtsen blir det gjensyn med en klubb han selv spilte for på 1990-tallet.

– Det er så lenge siden, og jeg har ingen spesielle følelser for klubben lenger. For oss er det viktig å fortsette med det vi har gjort, og vinne kampen. Jeg gleder meg til oppgjøret, sier Rosenborg-treneren.