NRK Meny
Normal

Vil beholde 16-åringen i varetekt

Politiet ønsker å beholde 16-åringen som er siktet for et økseangrep i Orkdal i varetekt fram til rettssaken neste år.

Politihuset i Trondheim

Politiet er stort sett ferdig med etterforskningen av saken, men venter fortsatt på en vurdering om 16-åringen er strafferettslig tilregnelig.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

16-åringen er siktet for grov kroppsskade etter at han angrep ei kvinne i 40-årene med øks og kniv på et gårdsbruk i Svorkmo 31. oktober. Kvinnen fikk kuttskader, men ble ikke livstruende skadd.

Halloween-maske

Gutten var kledd i halloween-maske da han gikk til angrep på kvinnen.

– Gutten har selv samtykket til å sitte i varetekt, og vi håper å holde han der fram til hovedforhandlingen, sier lensmann Tor Kristian Haugan til NRK.

Rettssaken er ennå ikke berammet, men det er antydet at den vil gå for retten i mars.

– Vi håper å få framskyndet dette, men saken er ennå ikke ferdig etterforsket. Vi venter fortsatt på uttalelser fra sakkyndige om guttens tilstand, sier Haugan.

Tilregneligheten

I kjennelsen fra tingretten i november står det at en sakkyndig har reist tvil om 16-åringens tilregnelighet på gjerningstidspunktet etter å ha undersøkt ham.

Det kan nemlig ikke utelukkes at han har vært i en psykotisk eller psykose-nær tilstand. Derfor er det foreslått full rettspsykiatrisk undersøkelse.

I kjennelsen kommer det også frem at tenåringen har beskrevet tvangstanker i avhør, noe som underbygger faren for gjentakelse.

Etter angrepet på kvinnen ringte gutten selv nødnummeret for å melde seg til politiet.