Vil avhøre den siktede moren og stefaren på nytt

En foreløpig obduksjonsrapport på den tre år gamle jenta som døde forrige uke er klar, men politiet vil ikke kommentere innholdet før det er gjort mer etterforskning.

Åstedsundersøkelse Overhalla

Kripos bidrar fortsatt med undersøkelser på åstedet etter dødsfallet på den tre år gamle jenta.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Tirsdag i forrige uke ble ei tre år gammel jente lagt inn på St. Olavs Hospital i Trondheim med kritiske og livstruende hodeskader. Onsdag ettermiddag ble det kjent at jenta døde av skadene.

Både moren og stefaren er siktet i saken, og fortsatt gjenstår det mye arbeid i etterforskningen, opplyser lensmann i Namsos og Fosnes, Svenn Ingar Viken.

– Vi fortsetter med flere avhør av vitner. Det er også behov for å avhøre de siktede om igjen. Vi fortsetter med de kriminaltekniske undersøkelsene, blant annet ved at Kripos er bedt om bistand og de undersøker åstedet på nytt.

Politiet har ennå ikke har kommet i kontakt med den biologiske faren til barnet som døde.

– Vi forsøker å få kontakt med flere ledd i utlandet, men det har så langt vist seg litt utfordrende. Et av elementene er å få varslet biologisk far til barnet, som vi heller ikke har fått verifisert er gjennomført. Det er forsøkt gjennomført gjennom ambassaden, men inntil videre har de ikke lyktes i å få kontakt.

Obduksjonsrapporten er klar

Den foreløpige obduksjonsrapporten er nå klar, men politiet ønsker ikke å kommentere innholdet.

– Innholdet i rapporten går vi ikke ut med til media på grunn av straffesaksarbeidet. Hvorvidt den styrker eller svekker grunnlaget vårt for mistanke mot de to som allerede er siktet i saken går vi ikke nærmere inn på, sier Viken.

Politiet opplyser at det fortsatt er mistanke om at det har skjedd noe straffbart i saken.

Virket som en snill mann

Hussein Osman Nur

Hussein Osman Nu opplevde den siktede stefaren som en snill mann.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Hussein Osman Nur og familien er naboer til det siktede paret.

– Mannen i familien var veldig snill. Vi har ikke så mye kontakt, men vi spilte terningspill et par ganger og vi hjalp hverandre med forskjellige ting. Jeg hjalp de å montere en trampoline for en måneds tid siden, forteller han.

Osman Nur forteller at de var sjokkerte da de hørte om hendelsen.

– Vi fikk høre om hendelsen fra politiet og media, det var sjokkerende for vi hadde ikke hørt noen lyder fra naboene. Dersom naboene hadde bedt oss om hjelp med barnet, ville ha hjulpet til.