Vil at supporterne kommer uten bil

125.000 mennesker kan sykle til Lerkendal stadion på under 20 minutter. Nå oppfordrer Rosenborg og Miljøpakken supporterne til å la bilen stå hjemme

Supporterbråk

Mange folk i Trondheim bor i nærheten av Lerkendal stadion

Foto: Henrik Sundgård

– Det startet egentlig med litt løs prat under et møte. Så fikk vi noen tall på hvor mange som faktisk bodde i nærheten av stadion, forteller kommunikasjonsmedarbeider i Rosenborg, Jørgen Stenseth.

Selv om det aldri er enkelt med parkering når 20.000 mennesker skal på kamp, avviser han at det handler om manglende kapasitet.

Les: RBK-spiller fikset ikke parkeringen

– Vi ønsker vel mest at folk skal få seg en liten aha-opplevelse, og tenke at siden det er så kort vei til Lerkendal kan de like gjerne gå eller sykle. Stadion ligger såpass sentralt at det er veldig mange supportere som ikke har behov for å kjøre til kamp.

Lillestrøm er norges beste sykkelby

Les: Så langt kan du sykle på 15 minutter

Vil øke fokuset på supporternes helse

Før kampen mot Stabæk kommer Miljøpakken til å ha folk stående forskjellige steder ved stadion. De ønsker å vite hvor folk har reist fra og hvilket fremkostmiddel de har brukt.

Les: Satser millioner på sykkelveier

– Vi føler et ansvar for å forbedre helsen til supporterne våre. Dette er en del av det. Selv om det er et enkelttilfelle i denne omgang, håper vi å fortsette dialogen med Miljøpakken, sier Stenseth.

Han håper at så mange som mulig lar bilen stå hjemme på kampdagen

Les: Får parkeringsgebyr på RBK-kamp

– Vi ser at det ofte står mange sykler rundt omkring, og vi tror at det vil være enda flere på søndag. Det ble ihverfall godt mottatt da vi gjorde det samme for et par år siden.

rbk

Spillerne håper på flere jubelscener på søndag foran sunne supportere

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nytt prosjekt

I løpet av vinteren kommer det et nytt prosjekt på Brakka. Eurofit er en kampanje finansiert av EU som ønsker å forbedre helsen til europeiske fotballsupportere. Prosjektet har vært under arbeid i tre år, men er ikke satt i gang enda for de norske klubbene. Rosenborg, Strømsgodset og Vålerenga er med.

– Supportere som er i dårlig form skal testes av fagfolk i klubbene. Så vil de gå gjennom et program i regi av klubben som inneholder møter, trening og diskusjon. Det vil bli et stort fokus på helse, avslutter Stenseth