Vikarlege blir meldt til politiet

Namsos Legesenter anmelder en svensk vikarlege til politiet. Kvinnen har jobbet uten autorisasjon og har stukket av med nøklene til legesenteret.

Lege
Foto: Eirill Wiik / Scanpix

Det var på mandag hun fikk sparken da legesenteret oppdaget at kvinnen hadde jobbet i nesten en måned uten autorisasjon.

Nå har hun stukket av til Sverige med nøklene til legesenteret.

Hektisk

Nå har de ansatte på Namsos Legesenter mye mer å gjøre enn noen gang. De ansatte jobber nå på spreng for å redde situasjonen etter at den svenske vikarlegen som jobbet uten autorisasjon har stukket av. Vikarlegen skulle være en avlastning, men ble en belastning. 

- Det er mange som er fortvilt, og jeg kommer til å anmelde tyveriet av nøklene til politiet, forteller Geir Ole Arnljot ved Namsos Legesenter.

Vikarlegen skulle uansett få sparken nå på mandag på grunn av en rekke klager fra pasienter.

- Jeg fikk noen klager på hennes væremåte overfor pasienter, kvinnen ville uansett fått sparken, opplyser Arnljot.

Avslørt av apotektekniker

Den 14. juni i år fratok Statens helsetilsyn vikarlegens autorisasjon på grunn av forhold som skal ha skjedd når hun jobbet i Namsskogan. Men hun fortsatte uansett å jobbe i nesten en måned, selv om hun ikke hadde lov. Men da en observant apotektekniker oppdaget at vikarlegen i tillegg manglet autorisasjon var saken soleklar. Hun fikk fyken på dagen.

Statens helsetilsyn vurderer anmeldelse

Nå vurderer også Statens helsetilsyn å anmelde i saken.

- Helsepersonellet har selv et ansvar for å sikre at de har de nødvendige tillatelsene til å jobbe, sier fungerende direktør i Statens helsetilsyn Geir Sverre Braut.

Statens helsetilsyn sendte selv brev til vikarbyrået som formidlet legen, men ikke til Namsos legesenter.

- Det er en umulig oppgave, det finnes ikke noe sentralt register over hvor helsepersonell i Norge oppholder seg.

Lege Geir Ole Arnljot må droppe ferien for å gå igjennom omtrent 300 konsultasjoner vikarlegen hadde.

- Trygdekontoret har sagt at de godkjenner sykemeldinger hun har skrevet ut, normalt er jo disse ikke gyldige. Det er verre med reseptene, men jeg har fått en avtale med apotekene at de skal ringe til oss når de får slike resepter.