NRK Meny
Normal

Videre varetekt, ikke besøksforbud

26-åringen som er siktet for drapet på en norsk-somalier i Trondheim slipper besøksforbud i varetekt.

Politiaksjon Heimdal
Foto: MMS-foto: Morten Andersen / NRK

26-åringen som er siktet for drapet på en norsk-somalier i Trondheim er varetektsfengslet i 8 nye uker. Det avgjorde Trondheim tingrett i dag. .

Se video:

Video nsps_upload_2008_12_5_16_11_10_2848.jpg

Mannen har siden han ble pågrepet 11. september sittet varetektsfengslet med besøksforbud, men får nå ta imot besøk i fengselet

Det avgjorde Trondheim tingrett i dag. Mannen har siden han ble pågrepet 11. september sittet varetektsfengslet med besøksforbud, men får nå ta imot besøk i fengselet.

26-åringen nekter fortsatt for å ha noe med drapet å gjøre, men politiet mener han var drapsmannen og at motivet var rasisme.

Les også: -Fører til mer utrygghet

Rasistisk vold er spesielt alvorlig, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk. Hun sier det dreier seg om utvikling av en ideologi der man setter seg selv høyere enn andre mennesker. Hvis vedkommende i tillegg er agressiv og villig til å bruke vold så kan de skade andre.

- Den skaden de forvolder syns de er helt moralsk forsvarlig, noe som er svært problematisk, sier Bjørnebekk.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.