Hopp til innhold

Vi elsker våre idrettshelter!

Marit Bjørgen, Ida Alstad, Anders Bardal eller Borek Dockal. Hvem er din favoritt?

Trønderske idrettshelter

Flere av våre kjære idrettshelter er nominert til Årets trønder 2012.

Foto: Adresseavisens arkiv

Lesere, lyttere og seere av NRK Trøndelag og Adresseavisen sender stadig inn gode og kreative forslag på hvem som fortjener å bli Årets trønder 2012.

Så langt har det kommet inn over 150 forslag, men forslagskassen vil svært gjerne ha flere navn. Det er fortsatt mulig å sende inn sin favoritt.

(Artikkelen fortsetter under forslagsskjemaet).

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Skikonge og skidronning

Av de 150 forslagene er det flere navn som hører hjemme i sportens verden, enten det er vinter- eller sommeridretter.

En av forslagsstillerne skriver dette om Marit Bjørgen. «Rå kraft. Sympatisk flott ambassadør for Trøndelag». Skidronningen har vært en av finalistene to år på rad uten å nå helt til topps. Kan det være hennes tur i år?


Skikongen Petter Northug er også et navn som går igjen på listene over kandidater. Mange er imponert over måten han har parkert konkurrentene i skisporet.

Vise sæ fram som en trønder
uansjett kor i verden hain e!!!

Forslagsstiller om Petter Northug

Verdenscup-pokal og OL-gull

Anders Bardal som også har ski på beina, men som bruker dem i hoppbakken, imponerte stort i forrige sesong med å ta hjem verdenscupseieren sammenlagt i skihopp.

Skihopperen fra Steinkjer, nå bosatt i Trondheim, har vært på landslaget lenge, men fikk endelig full uttelling for strevet i fjorårssesongen.

En stor fan skriver i begrunnelsen: «Å vinne verdenscupen i hopp var fjorårets største idrettsprestasjon i Norge».

Byåsens Ida Alstad kunne kysse sin første OL-medalje i gull da håndballjentene vant i London i sommer. Flere har foreslått den blide trønderjenta som Årets trønder og hun beskrives som et «forbilde for alle som spiller håndball i Trondheim».

Satte «triple cork»

En annen som dro til London var Tonje Angelsen, men dessverre skuffet hun stort. Hun klarte ikke å kvalifisere seg til finalen, men trøsten var at hun tidligere i år tok en sølvmedalje under EM-mesterskapet i Finland.

«Hjemmekjær høydehopper fra Trondheim som setter byen på det internasjonale idrettskartet» heter det i en av begrunnelsene.

Brett-fantomet Torstein Horgmo har vært i verdenstoppen lenge, noe som er godt gjort i en idrett hvor det stadig kommer unge lovende talenter.

Trondhjemmeren tok blant annet førsteplassen i prestisjetunge X-games i fjor, noe som ble lagt merke til.

Han var den første i verden som satte en «triple cork» under konkurranse. «Fronter idretten sin på en forbilledlig måte, et flott forbilde for neste generasjon snowboardere, samt en ækt trønder i alle sammenhenger», skriver en av forslagsstillerne.

Hvem mangler?

Selv om Rosenborg kanskje ikke har overbevist i alle kampene, er det fortsatt mange som mener at det finnes lyspunkt på banen. Borek Dockal er blant forslagene som har kommet inn. En tidligere RBK-spiller, Mushaga Bakenga er også foreslått som Årets trønder.

Andre idrettshelter og sportspersonligheter som er foreslått er blant annet Niklas Dyrhaug (skiløper), Andreas Evensen (bokser), Vegard Forren (fotballspiller) og Eldar Rønning (skiløper).

Mener du at noen mangler i dette selskapet? Vet du av et talent som slo igjennom i år? Finnes det noen ildsjeler som legger ned mye tid og krefter i et idrettslag? Hva med trenerne og de som er i støtteapparatet? Vi ønsker flere forslag på Årets trønder 2012.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Bjørn Stuevold og Arne Blix

Bjørn Stuevold i NRK og Arne Blix i Adresseavisen venter på DITT forslag.

Foto: Kim Nygård / Adresseavisen

Vil kåre felles vinner

Det er tredje året på rad at NRK Trøndelag og Adresseavisen slår sammen krefter for å kåre en felles vinner.

Tidligere har hvert mediehus hatt en separat kåring, men et felles ønske om å skape mer engasjement og ekstra tyngde bak prisen fikk konkurrentene til å inngå samarbeid.

Man kan sende inn forslag på kandidater til Årets trønder 2012 frem til og med 18. november. Deretter vil juryen plukke ut fem finalister, og den endelige vinneren blir kåret fredag 4. januar.

Fjorårets fem finalister:

KANDIDAT 1: MARIT BJØRGEN
KANDIDAT 2: KJØR FOR LIVET-GRÜNDERNE
KANDIDAT 3: ARNE OKKENHAUG
KANDIDAT 4: HJERNEFORSKERNE MOSER
KANDIDAT 5: ÅGE ALEKSANDERSEN

Siste fra Trøndelag