Vet ikke hva han skal gjøre i framtida

Robert Eriksson er skuffet og vemodig fordi han måtte gi seg som statsråd, men gleder seg til en lang og avslappende julefeiring i Verdal. – Det skal bli godt å ikke ha noen mening om alt mulig, sier Eriksson til NRK.

Robert Eriksson

Robert Eriksson vet foreløpig ikke hva han skal gjøre etter at karrieren som statsråd nå er over.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

I går presenterte statsminister Erna Solberg sin nye statsrådskabal. En av dem som ikke får fortsette i regjeringen er arbeidsminister Robert Eriksson fra Verdal, som blir erstattet av Anniken Hauglie fra Høyre.

– Jeg skulle gjerne ha fortsatt, og mener jeg har gjort en god jobb, sier Eriksson.

Frp-stempel

I to år har han vært arbeids- og sosialminister , og 41-åringen fra Verdal mener han har satt et godt Frp-stempel i John Alvheims ånd på mange saker.

– Jeg har hatt to fantastiske år, og er stolt av det jeg har fått til. Ikke minst ved at fikk til en verdig oppreising og avslutning på saken om nordsjødykkerne som ofret både liv og helse for å finne det sorte gull i havet.

– Men også saken om avkorting for gifte og samboende pensjonister, og ikke minst endringene i Arbeidsmiljøloven som har flyttet mer makt over til den vanlige arbeidstakeren, sier Eriksson.

I fjor reagerte LO, YS og Unio på at forslagene til endringene i Arbeidsmiljøloven kom med en så kort frist at de ikke kunne behandles på en forsvarlig måte. I de nevnte endringene lå det forslag om økte muligheter for midlertidige ansettelser.

Konflikter

Robert Eriksson har ved flere anledninger også vært i konflikt med arbeidsorganisasjonene, og etter det NRK forstår har Høyre vært kritiske til måten Frp-statsråden har håndtert samarbeidet med LO på.

De mener han har gått for hardt fram og vært for aggressiv i tonen.

– Jeg føler ikke at jeg er blitt vraket, men det handler rett og slett om at Sylvi Listhaug får bli statsråd i det nye departementet for innvandring og integrering. Det er en viktig sak for Fremskrittspartiet, og da ville Høyre ha arbeids- og sosialministeren, sier Eriksson om hvorfor han nå forsvinner ut av regjeringen.

Robert Eriksson og Anniken Hauglie

Anniken Hauglie overtok som arbeids- og sosialminister etter Robert Eriksson på onsdag.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Vet lite om framtida

Robert Eriksson vet ikke hva han skal gjøre i framtida. Om det blir mer politisk arbeid er heller ikke avklart.

– Jeg skal bruke en lang og god juleferie på å tenke meg godt om. Akkurat nå har jeg ikke noe tilbud om noen ny jobb, men jeg vil ikke hoppe på det første og beste som byr seg. Jeg er bare 41 år, og har mange muligheter i livet. Derfor skal jeg bruke en del tid på dette, sier han.

Hjemme i Nord-Trøndelag har Robert Eriksson fire barn i alderen fra seks til 18 år. Nå gleder han seg til bruke mer tid med familie og venner.

– Jeg gleder meg til jul og en lang og avslappende ferie. Det skal bli godt å sette seg ned i godstolen og ikke ta stilling til og ha en mening om alt mulig. Det skal bli godt å feire jul med barna, familien og vennene mine, sier den tidligere statsråden.