NRK Meny
Normal

Vet fortsatt ikke dødsårsaken i Snåsa

Politiet vet fortsatt ikke sikkert hva det var som tok livet av en 84 år gammel kvinne ved Snåsa sykeheim torsdag i forrige uke.

Snåsa sykeheim

Kvinnen ble funnet død inne på sykeheimen i Snåsa torsdag i forrige uke.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Silje Kristin Noem

Silje Kristin Noem sier de så langt ikke er sikker på dødsårsaken.

Foto: Rita Kleven/NRK

Politiet fikk obduksjonsrapporten onsdag morgen, men den gir ingen sikker konklusjon om dødsårsaken.

– Etterforsker videre

– Vi etterforsker saken videre. Det er for tidlig å si med sikkerhet hva som er årsaken til at kvinnen døde på sykeheimen, sier jurist Silje Kristin Noem ved Trøndelag politidistrikt til NRK.

– Saken har høy prioritet hos oss, og vi vil nå avklare alle forhold rundt dødsfallet. Ingen er så langt siktet i saken, understreker Noem.

Den endelige obduksjonsrapporten er ventet om cirka to måneder.

Det var torsdag ettermiddag den eldre kvinnen ble funnet død inne på sykeheimen i Snåsa. Dødsfallet blir omtalt som unaturlig, og det ble raskt fattet mistanke om feilmedisinering.

–​ Politiet fikk melding fra helsepersonell om et dødsfall på Snåsa sykehjem torsdag kveld. Dødsfallet skulle skyldes feilmedisinering, og på bakgrunn av de opplysningene har vi igangsatt etterforskning av saken, sa politifullmektig i Trøndelag politidistrikt, Vegard Tobiassen til NRK, etter at dødsfallet ble kjent for offentligheten.

Tilsynssak

Fylkeslege i Nord-Trøndelag, Marit Kverkild, er informert om saken, og Snåsa kommune har bedt om at det blir gjennomført tilsyn av relevante forhold i saken.

– Vi oppretter en tilsynssak og vil følge opp saken når vi får den skriftlige meldingen fra Snåsa kommune, sier Kverkild til NRK.

Snåsa kommune satte krisestab etter dødsfallet for å ta seg av de pårørende og de ansatte ved sykeheimen.