Vet ennå ikke hvorfor det raste

Geologene vet ennå ikke hva som utløste raset som førte til en flodbølge på Statland onsdag i forrige uke.

Flodbølge Statland

Flodbølgen ødela for mange millioner kroner da den rammet Sagvika på Statland forrige onsdag.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Steinar Lyngstad

Ordfører Steinar Lyngstad i Namdalseid sier det er viktig for næringslivet å få komme tilbake til industriområdet så raskt som mulig.

Foto: Privat

Torsdag kveld ble folk på Statland informert av representanter både fra Namdalseid kommune, NVE, og konsulentselskapet Rambøll.

Ferdselsforbud

– Det som er helt sikkert, er at vi opprettholder ferdselsforbudet i industriområdet i Sagvika inntil videre, sier Namdalseid-ordfører Steinar Lyngstad til NRK.

Både bryggeanlegg og industrilokaler ble rasert av flodbølgen som traff Statland for halvannen uke siden.

Bølgen kan ha blitt utløst av et undersjøisk ras.

Lyngstad sier geologene må gjøre nye vurderinger av det de har funnet gjennom sine undersøkelser av grunnforholdene inne i Sagvika hvor flodbølgen traff.

Motfylling

– Ennå kan de derfor ikke si noe sikkert om hvilke tiltak som må gjøres for å sikre området. Men det kan bli aktuelt å gjøre området utenfor industribygget litt mindre bratt og i tillegg lage ei motfylling, sier ordføreren.

Det er flere som har sine arbeidsplasser i industribygget, og alle er naturlig nok utålmodige etter å komme tilbake i arbeid.

– Vi fra kommunen vil ha et sterkt trykk på denne saken fordi vi vet at næringslivet ønsker seg tilbake så fort som mulig, sier Steinar Lyngstad.