Hopp til innhold

Vet du hvem disse er?

Det er ikke bare de mest kjente fjesene som blir foreslått som Årets trønder.

Kandidater til Årets trønder 2012

Atmel-gründerne Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan, Anita Brevik og Arnfinn Hermod Strømmevold er blant de mer ukjente personene som har blitt foreslått til Årets trønder 2012.

Foto: Adresseavisens arkiv

Vet du hvem Arnfinn Hermod Strømmevold er? Har du hørt om Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan? Hva med Anita Brevik?

Jakten på Årets trønder 2012 er i gang og NRK Trøndelag og Adresseavisen trenger publikums hjelp til å finne kandidater til hedersbetegnelsen.

FORESLÅ EN KANDIDAT I SKJEMAET NEDERST I ARTIKKELEN

111 kandidater så langt

Så langt har det kommet inn 111 kandidater til Årets trønder, og kjente navn som for eksempel Marit Bjørgen, Petter Northug, Åge Aleksandersen og Anne B. Ragde er allerede foreslått flere ganger.

Men innimellom kjendisene er det også noen som ikke har vært så ofte i rampelyset.

– Mange tenker raskt på Åge, Petter og Marit, men vi vil gjerne ha de ikke fullt så opplagte kandidatene også. Vi synes det er artig når det kommer fram folk som har utmerket seg på områder som det ikke er så lett å komme på i første omgang. Det må gjerne være folk som har fremstått som forbilder eller vært en positiv representant for regionen, sa regionsjef Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag tidligere denne uken.

Mindre kjente navn

Blant kandidatene som har kommet inn så langt finner vi blant annet Anita Brevik. Hun har vært kunstnerisk leder og dirigent for Nidarosdomens jentekor siden starten i 1992.

Koret har blitt en sentral kulturell bidragsyter til Trondheim. Brevik har ledet koret med bevissthet, omsorg og varme.

Bjørn Stuevold og Arne Blix

Bjørn Stuevold i NRK og Arne Blix i Adresseavisen håper DU sender inn ditt forslag.

Foto: Kim Nygård / Adresseavisen

For personer på Røros er ikke Arnfinn Hermod Strømmevold noen ukjent kar, men det er nok ikke alle i Trøndelag som har møtt denne kulturpersonligheten og ildsjelen.

Forslagsstiller mener det er på tide at han blir Årets trønder 2012 fordi han «er et utrolig menneske som sprer glede der han er».

Gründerne Vegard Wollan og Alf-Egil Bogen har tjent seg søkkrike på bedriften Atmel. De har utviklet den svært populære berøringsskjermteknologien som finnes i de fleste mobiler, pc-skjermer og nettbrett som ikke er produsert av Apple.

Forslagsstiller sier at disse karene er «de eneste som gjør at Trondheim kan kalle seg en teknologihovedstad. Atmel har over 60 prosent markedsandel av touchskjermer».

Vil kåre felles vinner

Det er tredje året på rad at NRK Trøndelag og Adresseavisen slår sammen krefter for å kåre en felles vinner.

Tidligere har de to mediehusene hatt en separat kåring, men et felles ønske om å skape mer engasjement og ekstra tyngde bak prisen fikk konkurrentene til å inngå samarbeid.

Man kan sende inn forslag på kandidater til Årets trønder 2012 frem til og med 18. november.

Fjorårets fem finalister:

KANDIDAT 1: MARIT BJØRGEN
KANDIDAT 2: KJØR FOR LIVET-GRÜNDERNE
KANDIDAT 3: ARNE OKKENHAUG
KANDIDAT 4: HJERNEFORSKERNE MOSER
KANDIDAT 5: ÅGE ALEKSANDERSEN

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Siste fra Trøndelag