Hopp til innhold

Verdenscuprennet er avlyst

Snømangel gjør at arrangøren verdenscuprennene i hopp og kombinert i Granåsen blir avlyst.

Granåsen mangler snø.
Foto: Ile Petter Klepp / NRK

Dette er det tredje verdenscuparrangementet som er avlyst siden 2005. I 2005 og 2006 måtte rennene også avlyses på grunn av snømangel.

- Det er synd og litt bittert. Vi har forberedt oss i lang tid nå. Verdenscuprennet er et fantastisk utstillingsvindu, men det er ikke så mye vi kan gjøre med været. Når det i tillegg raste ut i bakken ble det vanskelig, sier Per Lund, leder av organisasjonskomiteen WC Granåsen.

Avbestillinger

Arrangørene av verdenscuprennene har i det siste jobbet dag og natt for å berge arrangementet. Men mildvær samt at kunstsnøen i hoppbakken raste ut tidligere denne uka gjorde oppgaven vanskelig.

- Det er klart at det har vært noen søvnløse netter i det siste. Vi jobber og lever med dette døgnet rundt, særlig når det er vanskelig. Men nå var det enkelt. Vi har ikke nok snø, sier Lund.

- Det er masse som må avbestilles nå. Mye folk er på vei hit, mange hoteller må avbestilles. Arrangementet har et budsjett på flere millioner som nå må berges i havn uten at vi må blø for mye, sier Lund.

Kommunen beklager

Tor Åm

Kommunaldirektør Tor Åm beklager at verdenscuprennet måtte avlyses

Trondheim kommune eier Granåsen og er ansvarlig for at bakken er snølagt og preparert. Bakken i sommer bygd om med ny profil og skulle framstå i ny drakt til årets sesong. Nå innrømmer kommunen at den jobben kan ha vært gjort for dårlig.

- Den har fått en helt ny profil og plastunderlag. Festeanordningen til å bygge opp snølaget holdt ikke. Derfor raste det ut. Nå er vi nødt til å begynne forfra i forhold til å planlegge hvordan vi skal kunne legge snø i bakken, sier Åm.

I følge det NRK erfarer har flere vært klar over at det kunne bli problemer med å legge snø i bakken og det er søkt penger til kommunen om et bedre underlag.

- Vi har visst at det finnes andre systemer for å feste snøen, men vi har ment fram til nå at dette har vært bra nok. Men raset har vist at vi er nødt til å beregne vekt og ha et annet system for å bygge opp snø i bakken, avslutter Åm.