Verdenscupen i Granåsen i fare

Snøen ligger nederst i bakken og mildværet fører til at det ikke kan produseres ny.

Snømangel i Granåsen
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Trondheim bydrift jobber nå dag og natt for å berge verdenscupen i Granåsen. Den tunge snøen i hoppbakken utløste ras i bakken natt til søndag. Nå arbeides det for å rydde bakken og få snekret ei ny grind som skal holde på snøen.

– Vi har ingen reservearena og det er derfor uaktuelt med flytting til for eksempel Lillehammer sier leder for v-cupkomiteen i Granåsen, Per Lund til Adresseavisen .

Rådgiver i rådmannens fagstab i Trondheim, Katarina Hoff er bekymret, men sier man gjør hva man kan.
- Vi har fullt mannskap i arbeid, men vi jobber mot klokka. Og en like stor utfordring er været, sier Hoff.

En risikosport

Verdenscup-arrangement i november i Trondheim er en risikosport. Det er langt fra sikkert at det er snø og vinterlig i byen på denne tiden av året. Det har vært produsert kunstsnø i Granåsen tidligere i sesongen, men mildværet nå gjør at det er umulig. Det trengs 4-5 dager med stabil kulde for å få produsert de 7000 kubikkmeter snø som er nødvendig for en 2,5 kilometers sløyfe til langrennet.

Fortvilte utøvere

Skiforbundet kommer til Granåsen for å se på forholdene torsdag, og det kan gå mot avlysning. Særlig synd i en OL-sesong sier Katarina Hoff.
- Jeg tror nok det er mange utøvere som er fortvilet. Det er noe med å komme i gang og finne ut hvor de står, og de fleste ser nok dette rennet som en forberedelse til OL, sier Hoff.

Fortsatt håp for hopprenn

Arrangementsansvarlig Per Lund har tro på at de skal få til hopprennet.

- Vi har nok snø til å skyve oppover i bakken for et hopprenn, men med det mildværet vi har nå så mangler vi snø til langrennsspor, sier Lund. Han vil ikke spekulere i hva som skal skje dersom rennet må avlyses.

- Vi gjør så godt vi kan og bedre kan vi ikke gjøre, avslutter han.

Granåsen mangler snø.

Arrangementsansvarlig Per Lund har tro på at de skal få nok snø til å skyve oppover i bakken for et hopprenn.

Foto: Ile Petter Klepp / NRK