Verdens hardeste 400 meter løp

Deltagere fra 13 nasjoner stilte til start i det tøffe motbakkeløpet. Målet var å komme fortest mulig opp hoppbakken.

Redd Bull

Det handler om å komme først til toppen her i Granåsen i Trondheim.

Foto: Red Bull 400

Over 250 deltagere stilte til start i storbakken i Granåsen i Trondheim for å løpe 400 meter opp til toppen av hopptårnet.

På det meste er stigningen på 36 grader og det er 140 høydemeter.

Redd Bull

Stigningen er på 36 grader på det bratteste.

Foto: Redd Bull 400

Melkesyre

17 år gamle Marte Lien Johnsen fra Byåsen IL og Trondheim Biathlon Team var raskest blant kvinnene i Norges første Red Bull 400 løpskonkurranse.

– De siste meterne kunne gått begge veier, jeg hadde jeg så melkesyre. Ved 25-meterskiltet tenkte jeg at jeg måtte stoppe opp og roe ned. Dette her går ikke. Men så må man bare bestemme seg for at man ikke kan slutte, sier Lien Johnsen.

Hun vant en spennende spurt i finalen og mindre enn to sekunder skilte gull fra sølv. Guro Jordheim fra Hemsedal fikk andreplassen.

Guro Jordheim og Marthe Lien Johnsen

Vinner i kvinneklassen fra høyre Marte Lien Johnsen far Byåsen på tida 04:47.8. På andreplass kom Guro Jordheim fra Hemsedal på tida 04:49.7.

Foto: Redd Bull 400

Lårene i brann

ffRa venstre Håkon Hjelstuen, Peter Haddon og Erlend Nydal

I midten vinner i herreklassen Peter Haddon fra Byåsen på tida 03:18.7. På andreplass fra venstre Håkon Hjelstuen fra Lyn på 03:30.7. Tredjeplass fikk Erlend Nydal fra NTNUI på tida 03:36.8.

Foto: Redd Bull 400

Blant herrene var det 18 år gamle Peder Haddon fra Byåsen IL som gikk helt til topps. Han løp på imponerende 03:18.7 i finalen og slo Håkon Hjelstuen fra Lyn Ski. Dermed ble det trøndersk seier i begge de individuelle klassene.

– Det var beinhardt. Men utrolig artig. Det kjennes ut som at lårene er i brann hele veien. Og så er det noe som klikker inn når du ser målstreken og da går det egentlig av seg selv, forteller Haddon, som til daglig går på langrennslinja på Heimdal videregående skole.

Red Bull 400 ble første gang arrangert i Kulm, Østerrike i 2011. I år arrangeres løpet i 14 hoppbakker rundt om i Europa, Asia og Nord-Amerika.

Redd Bull

Tøff motbakke for deltagerne som kom fra 13 nasjoner.

Foto: Redd Bull 400
Granåsen i Trondheim

Det som blir kalt verdens tøffeste 400-meter løp er gjennomført.

Foto: Redd Bull 400