NRK Meny
Normal

Verdens beste rallycrossarrangement i Stjørdal

Det internasjonale bilsportforbundet har kåret «Rallycross in Hell» til verdens beste rallycrossarrangement i 2015.

Petter Solberg

Her er Petter Solberg i full fart på Lånkebanen under VM-runden i rallycross på Hell i sommer.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Det var søndag kveld at Stjørdal kommune la ut den gledelige nyheten på sine Facebook-sider. Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Hyllet av Petter Solberg

«Verdens beste rallycrossarrangement i 2015 ble arrangert på Lånkebanen på Hell i Stjørdal. Rallycross in Hell har fått prisen for årets beste VM-arrangement, og vi gratulerer alle involverte med den fenomenale utmerkelsen.»

Det er det internasjonale bilsportforbundet – Federation internationale de l'automobile (FIA), som har stått for kåringa. Og søndag kveld kommenterte også Petter Solberg bragden via sin Facebook-side.

«Vel fortjent! Rallycross in Hell 2015 var årets beste VM-arrangement i rallycross! Tusen takk til alle frivillige, alle i organisasjonskomiteen, Stjørdal kommune, ordføreren og alle sponsorer!»

– Dette er veldig gøy. Jeg fikk selv være med Petter Solberg på scenen under bilsportforbundets galla nå i helga, og der fikk vi en blomsterbukett, sier Arild Nordgaard, som er leder i NAF Stjørdal.

– Basert på frivillige

Det er stor stas for «Rallycross in Hell» å få denne utmerkelsen. Først og fremst er det heder og ære som gjelder.

– Det er en stor konkurranse. Det blir holdt hele 13 VM-runder i 12 ulike land, og ved mange av arrangementene så er folk betalt for å arbeide. Her i Stjørdal foregår det meste på dugnadsarbeid, og vi er helt avhengige av samarbeidet med NAF i regionen for at dette skal kunne skje, sier Kjetil Skaufel til NRK.no.

I 2016 blir det et nytt VM-arrangement på Lånkebanen, og nå håper de på enda større oppmøte enn tidligere.

– I år var det 19.000 tilskuere på plass, og det er veldig bra, men med denne kåringa så må vi jo håpe på et enda større oppmøte. Vi lover feststemning, og håper at vi til neste år har værgudene på vår side, sier Nordgaard.

Petter Solberg, Lånke

Petter Solberg håper på flere gode løp i Stjørdal. Her er han fra en av VM-konkurransene tidligere i år.

Foto: McKlein / Petter Solberg RX/McKlein
Andreas Bakkerud testkjører på Lånkebanen. Den første VM-runden i rallycross på norsk jord skjer på Hell 14. - 15. juni.

Video: Bakkerud tester Lånkebanen i Stjørdal.