ca 1 1/2 kg elgkjøtt
2 ss smør
2 løk
2 store gulrøtter
4 ts salt
ca 1 ts grovmalt pepper
3 einebær
1/2 ts timian
3 dl vann
1 flaske øl, helst mørkt
2 dl solbærsaft
3 dl fløte
1 dl seterrømme
jevning
Brun kjøttet i en jerngryte, skjær løken i båter og gulroten i stenger. Brun det i samme gryte. Hell over vann, saft og øl, ha i krydder og la det hele koke ca 11/2 time.
Ta steken opp og la den bli kald før den skjæres i tynne
skiver. Sil kraften og kok den inn til det halve. Ha i fløten og kok igjen til nesten det halve. Jevne sausen og ha i seterrømme, smak til med salt hvis det er nødvendig.
Varm steken innpakket i folie i stekeovnen.
Server med soppstuing, brokkoli og poteter. Tyttebærsyltetøy er fast følge og en riktig god rødvin hører med.
Velbekomme!