Hopp til innhold

Verdalinger opprørte etter voldssak

Folk i Verdal er opprørte og arrangerer fakkeltog torsdag kveld etter at Jacob Kuteh ble angrepet utenfor huset sitt lørdag morgen.

Folk i Verdal går i fakkeltog etter at Jacob Kuteh ble utsatt for blind vold sist lørdag.

Jacob Kuteh ligger skamslått i sin egen seng etter at han fikk juling av flere ukjente lørdag morgen.

Han hadde nettopp kjørt kona på jobb, og ble skambanket på sin egen veranda av flere han ikke kjente.

– Angrepet av flere

– Jeg ble angrepet uten noe forvarsel av flere menn utenfor huset mitt. De ropte at de ikke likte innvandrere, og at de ikke vil ha innvandrere i Verdal, sier Kuteh til NRK.

I dag ligger han forslått i sin egen seng. Jacob Kuteh er sykemeldt fra jobben i barnehagen, og han er medtatt og har en redsel han ikke har kjent før.

– Jeg er bekymret og redd, og kan ikke beskrive hvordan det føles. Jeg har bodd i Verdal snart ti år, og så skjer dette. Jeg vet ikke hva jeg skal si, forteller Kuteh.

– Vil vise vår støtte

I ettermiddag fikk han besøk av Oda Aksnes Hagen og Maren Rossvold. De vil nå arrangere et fakkeltog og ei folkemarkering mot det Jacob Kuteh ble utsatt for i helga.

– Vi ønsker å vise at Verdal er en trygg plass å være. Selv om enkeltpersoner gjorde dette mot Jacob, er ikke det representativt for Verdal. Vi tolerer ikke det som skjedde, og vi og mange flere vil vise vår støtte, sier de to.

Støttemarkeringa torsdag kveld og besøket i ettermiddag betyr mye for Jacob Kuteh.

– De er veldig lei seg og de støtter meg etter det som skjedde. Det setter jeg stor pris på, sier Kuteh.

Politiet har i dag siktet tre menn i tjueårene for vold. Mennene nekter for at de har utsatt 50-åringen for slag og spark. I alt er fem ungdommer avhørt av politiet i saken. De skal ha fulgt etter Jacob Kuteh i en bil lørdag morgen.

Oda Aksnes Hagen og Maren Rosvold

Oda Aksnes Hagen og Maren Rosvold arrangerer fakkeltog mot vold i Verdal torsdag kveld.

Foto: Eivind Aabakken/NRK