Kommunen ber folk fjerne kommunevåpen fra Facebook

Mange i Verdal er imot kommunesammenslåing med Levanger, og velger å vise motstanden med å ha kommunevåpenet som profilbilde på Facebook. Det liker ikke kommunen.

Verdal kommune

Verdal kommune synes ikke noe særlig om at verdalingene bruker kommunevåpenet som profilbilde. Enkelte har valgt å ha det røde og gule våpenet på Facebook for å vise motstand mot kommunesammenslåing.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Verdal kommune har bedt folk fjerne kommunevåpenet fra Facebook-profilen sin, etter at stadig flere verdalinger har valgt å bruke kommunevåpenet med gult kors og rød bunn som profilbilde for å vise at de ikke vil slå seg sammen med nabokommunen Levanger.

I en Facebook-melding postet onsdag kveld, skriver Verdal kommune blant annet at kommunevåpenet er kommunens eie:

– Det er egne regler for bruk av kommunens våpen og flagg. Disse har en god del klare begrensninger. Blant disse er en begrensning med at bruker ikke må misoppfattes som representerende for en kommunal institusjon eller tiltak. Kommunevåpenet som profilbilde på Facebook kan skape slik misoppfatning, og vi ber derfor om at disse blir tatt bort, skriver kommunen på Facebook.

– Slettes med respekt

Etter det NRK erfarer er det rådmannen som skrev Facebook-meldingen. Torsdag formiddag er han ikke tilgjengelig for kommentarer. Heller ikke ordføreren svarer på NRK sine henvendelser.

I kommunens egne regler for bruk av kommunevåpenet, heter det at våpenet ikke tillates brukt i varemerker eller kommersiell reklame.

«Våpenet kan ikke tillates brukt i varemerker eller kommersiell reklame eller liknende. Derimot kan det fritt gjengis til undervisning eller belæring eller til ren dekorasjon under slike forhold at bruker ikke kan misoppfattes som representerende kommunal institusjon eller tiltak. Tvilstilfelle avgjøres av ordføreren».

Torsdag fjernet én etter én kommunevåpenet som profilbilde.

– Et bilde som er brukt på kommunens hjemmeside, er ikke anbefalt av kommunen??? Ok slettes med all respekt, skriver én person på Facebook.

– Feilskjær

En annen roser kommunen for å ta dette seriøst:

– Jeg synes det er bra å se at kommunen tar sånn småting seriøst, selv når det er dem som er snakkisen på bygda for tida.

En tredje verdaling ser litt annerledes på det:

– Om bruken av kommunevåpenet er i hensikt å vise at man ikke er for en kommunesammenslåing, så er vel det et feilskjær, det samme våpenet er tenkt brukt ved sammenslåing også, skriver hun.