NRK Meny
Normal

Venter mye publikum til NM

Førstkommende lørdag starter sykkel-NM i Trøndelag. Det blir ei uke med flere løp hver dag og en heftig finale søndag 27. juni. Her blir det kamp mellom Norges mest kjente sykkelproffer.

Christian Malvik

Rittleder Christian Malvik er spent før landeveisløpet i Trondheim med norske proffer i front.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Christian Malvik er rittleder for landeveisritt senior, og han gleder seg. Dette blir en verdig avslutning og han forventer publikum så det monner. Hele uka. Enten rittene går i Stjørdal eller i Trondheim.

Les også:

Midt i byen

Seniorløpet har 170 deltakere og det blir fellesstart på toppen av Steinberget ved Trøndelag folkemuseum Sverresborg. Her stiller de store sykkelproffene, Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen og mange andre markante løpere.

Løypa er på nesten 20 kilometer fordelt på 14 runder og de inneholder bratte bakker og fartsetapper, og den går i sentrale deler av Trondheim.

– Dette gir visse utfordringer fordi mye av trafikken må holdes unna og enkelte veger må stenges, og det må vakthold til, sier Malvik.


Men gevinsten ved å legge det i byen i stedet for i landlige omgivelser er at publikum kan se løperne selv, i motbakkene kan de vel nærmest studeres. Etter planen skal det også være lett å komme til.

På start og målområdet blir det mange telt og stor aktivitet og ikke minst, medaljeutdeling.


– Dette er et gratis arrangement og mye artig sykling å se på, sier Malvik.


Wilmann kan klare det

Frederik Wilmann

Frederik Wilmann er lokal favoritt i landeveisritt senoir.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Malvik medgir at det blir et tøft løp å marker seg i, men han holder en knapp på at Frederik Wilmann, Trøndelags eneste proff kan gjøre det skarpt. Kanskje til topps.


– Det er harde bakker og Wilmann er jo en bakkmann, sier Malvik.


Han er utvilsomt stolt over arrangementet. At Trøndelag har fått NM, og at dette blir det største NM på ett sted noen gang, så langt.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er en av proffene som skal konkurrere i Trondheim.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.