Venter folkefest mot Brann

Levanger går for seier når de møter Brann hjemme på Moan Stadion foran 2500 tilskuere i 1. divisjon tirsdag kveld. Et Brann-tap kan føre til at trener Rikard Norling får sparken.

Andreas Holmberg

Levanger-trener Andreas Holmberg tror laget hans kan slå Brann på Moan Stadion tirsdag kveld.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

Tom Erik Nordberg

Levanger-kaptein Tom Erik Nordberg håper å gi Brann-spillerne enda dårligere selvtillit etter tirsdagens kamp.

Foto: Ness, Jan Kåre / Scanpix

Det er klart for skjebnekamp på Moan i Levanger i kveld, når hjemmelaget tar imot Brann. Levanger-kaptein Tom Erik Nordberg mener presset er på bergenserne, og tror de kan vinne.

Solide defensivt

– Vi må jo gå for seier mot Brann. Vi må være solide defensivt, og det har vi vært på hjemmebane denne sesongen. Men vi må også opp og trykke dem litt. Brann har hatt en tøff periode, og vi må gi dem enda litt dårligere selvtillit, mener Nordberg.

Levanger har ni poeng, Brann 14, før tirsdagens kamp. Levanger har gjort det godt mot topplagene Sogndal (seier 3-1) og Hødd (0-0). Ingen Levanger-supportere krever seier, mens alle Brann-supportere krever tre poeng på Moen.

– Det er klart dette er en kamp Brann bør vinne. Treneren Rikard Norling kan jo også lett få sparken om de ikke gjør det. De har tapt en del kamper, og skal liksom vinne mot Levanger. Det nærmer seg slutten for Norling om de ikke vinner i kveld, sier Brann-supporter Ove Gundersen som bor i Trondheim.

– Vanskelig å forsvare

Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling sitter utrygt som Brann-trener.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Også Magnus Johansson, tidligere Brann-kaptein, nå fotballekspert i NRK Hordaland, tror Brann-treneren lever utrygt.

– Et tap for Levanger gjør at styret i Brann vil ha problemer med forsvare at Norling kan fortsette, mener Johansson.

Bergensavisens Jan Gunnar Kolstad mener Rikard Norling har fått mange nok sjanser, men tror ikke det helt nye styret i bergensklubben har nok fotballfaglig kompetanse til å våge å sparke ham, selv om det er det mange bergensere vil.

– Det er et stort press på treneren, og presset har bare økt utover i sesongen. Det vil bli voldsomt om de taper mot Levanger. Han fortjener ikke så mye mer tid, og jeg har ikke særlig tro på ham, sier Kolstad.

Folkefest

Levangers svenske trener Andreas Holmberg ser for sin del fram til folkefest og fulle tribuner, og lover trenerkollega Norling og hans Brann-mannskaper en varm velkomst på Moan.

– Vi har alt å vinne i en sånn kamp mot Brann, og det er det eneste som gjelder. Vi har hatt en veldig fin treningsuke, og har bygd opp et overskudd vi skal ta ut på Moan mot Brann, sier Andreas Holmberg.