NRK Meny
Normal

Venter besøk av stjernekokk

I kveld kommer kjendiskokken Gordon Ramsay til Trondheim. Rundt 40 kokker lager mat til 600 gjester når stjernekokken fra Skottland kommer.

Gordon Ramsay

Kokkene ved Scandic Hotel på Lerkendal har forberedt seg på Ramsay-besøket i flere dager allerede.

Foto: Julie Haugen Egge/GLADMAT

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay er en internasjonal kjendiskokk, og i dag kommer han til Trondheim.

Foto: TIM CHONG / Reuters

Gordon Ramsay er blitt en internasjonal kjendiskokk etter utallige tv-opptredener. Og han er kjent for sitt hissige gemytt.

– Er livredd

– Jeg er livredd, og har våknet om natten med mareritt før møtet med Ramsay, sier en av kokkene NRK treffer inne på hotellkjøkkenet på Lerkendal.

Alle er på tå hev og mange har nok litt frykt før tirsdagens møte med stjernekokken.

– Han er en stor kokk, og veldig kjent. Men han er også kjent for sitt temperament. Men egentlig tror jeg det er mye show, og at han er greiere enn det vi ser på tv, sier kokk Vegard Olsen.

600 gjester

Han og rundt 40 andre kokker har den siste tida forberedt mat til 600 gjester tirsdag kveld. I dag får de besøk av Ramsay som skal jobbe sammen med trondheimskokkene.

– Jeg er så glad, og gleder meg veldig til å få møte Gordon Ramsey. Jeg lager en gresskarpurè. Gresskaret er kokt i kyllingkraft, med salt, pepper og masse smør, sier en annen kokk, Andrej Pop.

Det var i juni det ble kjent at den britiske stjernekokken skulle komme til Trondheim . Tirsdag kveld skal han bidra til en festaften for både trøndere og tilreisende i byen.

Gordon Ramsay er spesielt stor i Asia for tida, men kommer til Trøndelag først og fremst på grunn av de flotte råvarene i regionen.

– Må skjerpe oss

Joseph Rodriguez er kjøkkensjef ved hotellet, og han sier det har vært mye stress før besøket.

– Det har ikke vært normale dager, nei. Ikke i det hele tatt. Det har vært mye forberedelser, og mange matleveringer til hotellet. Jeg synes det er fantastisk at Ramsay komme hit. da må alle skjerpe seg ekstra og det er bra, mener Rodriguez.

NRK Trøndelag møter Ramsay i ettermiddag, du kan se stjernekokken i Midtnytt 1845.

Laster Twitter-innhold