Vellykket operasjon for RBK-kapteinen

Klokken 16.00 tirsdag ettermiddag kunne Rosenborg bekrefte at akillesoperasjonen til Tore Reginiussen hadde gått bra.

Tore Reginiussen før Estland

Tore Reginiussen hadde en vellykket operasjon på Rosenborg-klinikken i ettermiddag. Han er fremdeles på klinikken og under overvåkning.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Haakon Scwabe, medisinsk koordinator i RBK.

Haakon Schwabe er medisinsk koordinator i RBK.

Foto: Stein Lorentzen/NRK

– Akkurat nå ligger Tore inne på overvåkninga. Operasjonen tok nesten en time, og den var vellykket, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til NRK.no.

Han forteller videre at midtstopperen hadde en tøff dag i går, men at han nå er klar for det som kommer.

Schwabe sier de tror kapteinen vil være tilbake innen seks til ni måneder.

– Det kan ta både lengre og kortere tid. Det vil opptreninga vise. Han må gjennom mye styrketrening før han kan spille fotball igjen, sier den medisinske koordinatoren.

Operert tirsdag ettermiddag

Tirsdag ettermiddag ble Rosenborgs kaptein Tore Reginiussen operert på Rosenborg-klinikken. Midtstopperen pådro seg en skade i akillesen under mandagens kamp mot Ålesund.

Ifølge Adresseavisen kan Reginiussen dra rett hjem til Nardo etter operasjonen, og slipper å tilbringe tid på sykehus i forbindelse med skaden. I forkant av operasjonen sa medisinsk koordinator Haakon Schwabe til avisa at slike operasjoner pleier å gå fint.

– Akillessenen skal dras tilbake på plass og sys. Det som er utfordrende med en slik skade, er jo at det tar sin tid å bli spilleklar igjen i etterkant, sier han.

Kan ikke hente tilbake Rønning

Rett før seriestart valgte Rosenborg å leie ut midtstopper Per Verner Rønning til førstedivisjonsklubben Levanger. Han kan ikke hentes tilbake til Lerkendal.

– Først og fremst er det utrolig synd for Tore og ikke minst for Rosenborg. Men man kan ikke gardere seg mot sånne ting, det er vanskelig å si at noe skulle vært gjort annerledes. Det er dessverre sånn som skjer, sier Per Verner Rønning til NRK.

Rønning sier at han nå har fokus på sin nye klubb.

Reginiussen

Her blir kapteinen båret ut etter at han skadet seg i kampen mot Ålesund på Lerkendal mandag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix