- Tar ikke ansvaret

Statens vegvesen vil ikke uten videre ta på seg ansvaret etter leirraset i Namsos.

Raset i Namsos
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Sist fredag kom rapporten som gav Statens Vegvesen flengende kritikk i forbindelse med rasulykka. Undersøkelseskommisjonens kritikk har gitt beboerne i Kattmarka håp om at noen tar på seg ansvaret for ulykka.

- Jeg har vært i kontakt med regiondirektøren i vegvesenet. Han har lovt å ta tak i saken og sørge for at alle i Kattmarka får et rettferdig oppgjør, sier beboer Bjørn Knotten.

Må diskuteres

Regiondirektør, Knut Nauste, antyder derimot til NRK at saken ikke er fullt så enkel. Hos Veidirektoratet er tonen den samme. Utbyggingsdirektør, Lars Aksnes, sier det er langt fra skyld til ansvar.

- Det er ikke noe A4-svar på dette. Her er det forsikringsselskaper, kommunen og Staten som må gjennom denne diskusjonen, sier Aksnes.

Skyld og ansvar

NRK forstår at saken blant annet handler om hvem som skulle ha undersøkt om området var rasfarlig. Var det egentlig byggherren, Statens vegvesen eller var det planleggingsmyndighet som er Namsos kommune. Rapporten gir ikke svar på det, og på mye annet i saken.

- Derfor vil jeg ikke på nåværende tidspunkt si noe som helst. Vi vil nå diskutere saken så får vi komme tilbake til konklusjonen, sier Aksnes.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .