NRK Meny
Normal

Selfie på kontoret til idolet Ottervik

10 år gamle Vegar er over gjennomsnittet opptatt av politikk og politikere. I et møte med trondheimsordfører Rita Ottervik denne uka fikk han tatt opp temaer han synes er viktig.

Vegar André Karlsen og Rita Ottervik

Vegar André Karlsen (10) er glad for at Trondheimsordfører Rita Ottervik er glad i dyr, for en av hans hjertesaker er å få slutt på dyremishandling.

Foto: privat

Vegar André Karlsen Raanes fra Trondheim har vært opptatt av politikk siden han var åtte år. Sist mandag fikk han audiens hos arbeiderpartiordfører Rita Ottervik i Trondheim rådhus.

– Jeg ville treffe henne og snakke om ting jeg ville finne ut litt mer om. Nå vet hun dessuten hvilke forandringer jeg ville gjort, sier Vegar.

Han sier han er opptatt av politikere fordi han synes de gjør en bra jobb.

Tror ikke Erna Solberg bryr seg nok om dyr

Vegar André Karlsen og Rita Ottervik

Vegar fikk kjenne litt på følelsen av makt da han prøvde ordførerstolen i bystyresalen.

Foto: Privat
Vegar André Karlsen og Rita Ottervik

– Jeg kunne tenkt meg å bli venner med Rita, sier Vegar.

Foto: privat

Spørsmålene han stilte spente fra om hun tjente bra og hadde et stort hus, til om det er mulig å få slutt på dyremishandling.

– Jeg er imot Erna Solberg. Jeg vil ikke ha henne som statsminister, for jeg føler at hun ikke bryr seg nok om dyr. Jeg bryr meg masse om dyr, og det gjorde Jens Stoltenberg også.

Vegar bedyrer at han like gjerne kunne bedt om å få treffe en annen enn Ottervik, så lenge det er en politiker. Men sier samtidig at han liker Arbeiderpartiet best.

NRKs reporter er nysgjerrig på hvordan denne partisympatien har vokst seg så sterk fra andre til fjerdeklasse, og det viser seg at mora har en onkel som er arbeiderpartimann.

Vil bli ungdomspolitiker

Vegar ble vist rundt i de forskjellige rommene på Rådhuset. Han fikk også se bilder av de tidligere ordførerne, og tok en prat på kontoret til Ottervik.

– Jeg besøkte også bystyresalen og fikk sitte i stolen til Rita. Jeg har aldri sittet i ordførerens stol tidligere, så det var litt kult. Det var en god stol.

10-åringen syntes det virket som ordføreren satte pris på engasjementet hans.

– Jeg har veldig lyst til å bli ungdomspolitiker, for jeg liker ikke at folk har det dårlig. I Afrika dør folk av sult. Jeg ønsker at alle skal få ha det like godt som vi har det i Norge, sier Vegar, som gjerne skulle truffet Ottervik flere ganger.

– Jeg har lyst til å bli venner med Rita, men det har jeg ikke sagt til henne ennå.