Hopp til innhold

Varme melkedrikker

Melkedrikker
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Melk med honning

1liter H-melk kokes opp. Rør inn 1 dl honning etter smak, for eksempel lynghonning.  La melken koke forsiktig i ca. 2 minutter under svak omrøring. Om ønskelig kan en tilsette 1 ts finhakket sitronmelisse eller basilikum.

Kryddermelk

1 liter H-melk kokes opp med 1 vaniljestang, 1 kanelbark, 5-6 nellikspiker, 3-4 hel allehånde, 1 hel muskatblomme og 1 ts honning(eller mer etter smak). La melken koke i ca. ½ time. Rør av og til. Sil ut krydderet og server i kopp. Cappucinodryss på toppen gir festfølelse.

Varm sjokolade

1liter H-melk kokes opp med 1 vaniljestang (splittet) og 150 gram mørk sjokolade (helst 70%). Kokes opp under omrøring. Serveres i krus eller kopp, gjerne med kremtopp. Og hva med et kaneldryss på toppen?

Varm smoothie

½ liter H-melk kokes opp med litt revet sitronskall eller appelsinskall (ca.1 ts).

Ha tinte bær (bringebær, jordbær, bjørnebær eller lignende) i hurtigmikseren og kjør disse godt sammen. Hell den varme melken i og server umiddelbart. Søtes etter smak.