Hopp til innhold

Kåre Ingebrigtsen kommer med bok: – Jeg er ikke en bitter mann

Til høsten kommer en autorisert biografi om den sparka Rosenborg-treneren Kåre Ingebrigtsen. – De siste dramatiske hendelser vil være en sentral del av boka, sier forfatter Geir Svardal.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen kommer med biografi til høsten.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Tidligere denne uka inngikk Ingebrigtsen og hans makker Erik Hoftun forlik, etter to dager med rettssak med stor mediedekning i Trondheim.

– Jeg har opplevd ting som jeg helst ville vært foruten. Men jeg er ikke en bitter mann, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Nå ser han videre.

– Når ei dør lukker seg åpner andre seg, sier Ingebrigtsen, som opplever det litt underlig å være hovedpersonen i ei bok.

Har vært planlagt lenge

Det var Adresseavisen som omtalte saken først.

Forfatter Geir Svardal har fulgt Kåre Ingebrigtsen tett i flere år, og boka vil handle om livet frem til nå.

– Den er ikke initiert av de siste måneders ulykkelige omstendigheter mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen. Vi startet arbeidet med boka da treet så ut til å vokse inn i himmelen, sier Svardal.

– Utgangspunktet var å fortelle historien om «Bruttern», både som spiller i Norge og England – og tiden som trener. Bare Nils Arne Eggen rager høyere enn ham, mener Svardal.

Står fjellstøtt

I følge Svardal er ikke boka et hevnprosjekt.

– Kåre Ingebrigtsen har sitt hjerte i Rosenborg og de syv titlene han har vunnet av åtte mulige de fire årene han var trener, står fjellstøtt. Dette forteller også tydeligere hva han har prestert som RBK-trener enn forsøkene på karakterdrap som enkelte har forsøkt å utsette ham for, sier forfatteren.

Ingebrigtsen har i over et år jobbet sammen med forfatteren om bokprosjektet.

– Livet er for kort til å dvele ved det som har skjedd. Det beste er det du har foran deg, mener Ingebrigtsen.

Ellevill tid i City

Likevel er det ingen tvil om at årene som fotballspiller og trener har betydd mye. Særlig spennende var tiden i England, noe forfatteren også trekker frem.

– Noe av det morsomte er livet han levde i England. Han hadde ingen stor karriere der, men det var ei ellevill tid han opplevde som spiller i Manchester City, sier Svardal.

– Livet var en lek den gangen, sier Ingebrigtsen som tenker tilbake på tiden i engelsk fotball med glede.

Han er åpen om at han har mest lyst til fortsatt å være fotballtrener, og at han og Erik Hoftun finner en ny klubb.

– Jeg er ikke avhengig av Rosenborg og lever meget godt uten å jobbe i Rosenborg.

I boka vil det komme tydelig frem hvilken betydning han har hatt for klubben, avslutter forfatteren av biografien.

– Kåre vil for all fremtid stå frem som en av de viktigste i Rosenborg. Han var rett mann til rett tid, og brakte klubben tilbake til røttene, sier han.