Hopp til innhold

Vant syv av tolv priser

St. Olavs Hospital i Trondheim vant hele syv av tolv priser under verdenskongressen for helsearkitektur i Toronto.

St. Olavs hospital

St. Olavs Hospital vant over halvparten av prisene under verdenskongressen for helsearkitektur i Toronto på lørdag.

Foto: Tariq Alisubh

Prisdrysset er ny rekord, for aldri før har et byggeprosjekt kapret så mange priser på en gang under The Design & Health International Academy Awards.

– Noe tilsvarende har vi ikke opplevd på våre kongresser. Det er imponerende, sier Alan Dilani, professor i helsearkitektur og sentral i juryarbeidet, i en pressemelding fra St. Olavs Hospital.

– Vi er stolte

Kongressen bedømmer helseprosjekter fra hele verden og ble arranger for første gang i Trondheim i 1997. Prisene St. Olavs Hospital mottok var tre førstepriser og fire høythengende utmerkelser.

– Vi er stolte over å ha realisert et nytt, moderne og framtidsrettet universitetssykehus for landsdelen. Blant de viktigste kvalitetene vil jeg fremheve at sykehuset er bygd integrert med universitetet og lokalisert sentralt i byen, sier sykehusets adm. direktør Nils Kvernmo i pressemeldingen.

Stor prestisje

Dekan Fredrik Shetelig ved NTNUs fakultet for arkitektur og bildekunst forteller at både sykehus og universitet trygt kan føle seg beæret av prisene i Toronto.

– Prisene er gjeve og anerkjente, og et uttrykk for at St. Olavs Hospital er et forbildeprosjekt i verdenssammenheng. Vi har fått et unikt sykehus som løfter byen, danner historie og bidrar direkte til pasientenes helbredelse, sier Shetelig i pressemeldingen.

Naturlig del av byen

Bjørn Remen, direktør for byggherreorganisasjonen Helsebygg Midt-Norge, mener at mye av den internasjonale anerkjennelsen grad skyldes at St. Olav Hospital glir naturlig inn i byen, og med det blir en attraktiv bydel.

Han påpeker samtidig at sykehusutbygging i en så sentral bydel, gir gode forutsetninger for bærekraftig utvikling

– Fra pasienter, pårørende studenter og ansatte får vi mange hyggelige tilbakemeldinger om kvaliteten i sykehusområdet. Her trives de, og slikt gir jo positiv helseeffekt, sier Remen.