– Vi vet ikke når hele skolen åpner igjen

Det er en vanskelig situasjon for rektor Lillian Breivik og resten av lærerne ved Nesheim barneskole i Levanger. Deler av skolen er fysisk stengt av i ubestemt tid på grunn av vannskader.

Vannlekkasje ved Nesheim skole

Vannlekkasjen ved Nesheim skole var stor tidligere i september. Nå tar de ansatte konsekvensene.

Foto: Terje Næss

– For ansatte er det en krevende situasjon. Vi har ingen kjøkkenmuligheter eller garderobeløsninger til de voksne. Mange av lærerne har ikke arbeidsrom og personalrommet er lite og trangt. Det er veldig krevende å være ansatt på Nesheim skole i Levanger akkurat nå, sier rektor ved Nesheim skole Lillian Breivik.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Stengt ut 2014

– Vi vet ikke ennå når hele skolen kan åpnes igjen, men det snakkes om januar, februar til neste år, sier Lillian Breivik.

Det er mange som rom må stenges på grunn av vannskade, forteller rektoren.

Lillian Breivik

Det er ikke så lett å være ansatt på Nesheim skole slik situasjonen er nå, mener rektor ved skolen, Lillian Breivik.

Foto: NRK

– Gymsaler, garderober, personalrom, skolekjøkken, fire klasserom må stenges. Det er anslått til å være ca. 800 kvadratmeter. De fleste klasserom er berget, men det er de sentrale rommene som nevnt, det har gått verst ut over. De må renoveres, sier Breivik.

LES: Enorm vannlekkasje på skole i Levanger

Ingen klager

– Det har blitt som det er blitt og ingen kan råde over det som skjer, men nå er vi opptatte av å komme gjennom skoleåret på best mulig måte. Vi er veldig avventende til forsikringsselskap og kommunen slik at de skal finne en løsning for oss så fort som mulig, sier Breivik.

Beskjeden om at deler av skolen skulle være stengt svært lenge var ubehagelig for Breivik og de ansatte.

– Vi blir oppgitt og fortvilt. Det er vanskelig i hverdagen, og det er vi som er nødt til å ta vare på elevene. Det greier vi fint i en periode sånn som situasjonen er, men vi må få noen løsninger så fort som mulig. Det kommer ei brakkeordning, men det kan jo ta to-tre måneder igjen, forteller rektor Lillian Breivik.