Van Morrison til Trondheim

Den nord-irske rockeren Van Morrison skal holde konsert på Sverresborg i Trondheim 10. august.

Van Morrison

Van Morrison kommer til Trondheim i august. Her fra Paris i 2012.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp

– Van Morrison er en artist vi har prøv å booke til konsert i Trondheim i veldig mange år, og at vi endelig har lykkes kjennes veldig godt. Vi er strålende fornøyde.

Det sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts til NRK.

Verdensstjernen fra Belfast går på scenen på Sverresborg onsdag 10. august, samme uke som Kurt Nilsen og Åge Aleksandersen skal holde konsert. Det er første gang 70-åringen holder konsert i Trondheim.

Billetter legges ut fredag

Stein Vanebo

Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Foto: Ronny Danielsen

Billetter til konserten legges ut for salg førstkommende fredag, 4. mars klokka 09.

– Da er det bare å være tidlig ute vi har erfaring med at det trønderske publikummet er raskt ute med å sikre seg billetter, sier Vanebo.

I fjor var Mark Knopfler blant de største trekkplasterene til Sverresborg. De 10.000 tilgjengelige billettene ble da solgt på én dag. Det samme antallet er tilgjengelig til Van Morrison, så for musikkinteresserte gjelder det å være raske på labben.

Lover flere artister

Fra før er det kjent at også Elton John skal holde konsert på Sverresborg. Etter voldsom interesse ble det klart at det engelske ikonet skulle holde en ekstrakonsert, også den ble utsolgt på kort tid.

Vanebo forteller at Trondheim Concerts fortsatt har noen overraskelser i vente.

– Vi slipper en nyhet om samme uka som Van Morrison-konserten ganske snart. Sommeren er ikke ferdigsatt, det er flere fine ting på gang. At vi fikk Van Morrison på trondheimskartet for første gang, gjør at det blir en fin vår, sier en Vanebo.