Værnes kaller inn ekstrastyrker

– Vi frykter ikke stormen, men snøen kan skape problemer for flytrafikken, sier fungerende lufthavnsjef ved Værnes lufthavn Per Jarle Ingstad.

Værnes

Snø kan skape problemer for flytrafikken på Værnes.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Per Jarle Ingstad

Fungerende lufthavnsjef ved Værnes lufthavn, Per Jarle Ingstad, satser på å holde rullebanen åpen gjennom snø og storm i kveld.

Foto: Knut Reitan / NTK

Det meldte uværet i Trøndelag i kveld kan skape problemer både på veiene, på sjøen og for flypassasjerer.

Snøbyger kan gi problemer

Meteorologisk institutt melder om periodevis full storm, opptil 35 meter i sekundet i nordvestlig retning, torsdag kveld. Samtidig skal det komme rundt tjue centimeter snø i løpet av kort tid i ettermiddag.

– Det kan bety forsinkelser på Værnes, sier fungerende lufthavnsjef Per Jarle Ingstad.

Klokken 13 var det sterk kuling flere steder på kysten av Trøndelag. På Heidrun var det liten storm fra nordvest.

– Vi er forberedt på vinter på denne tida av året. Nordvesten er vi ikke redd for, vind mot sør er mye verre. Kommer det derimot mye snø, kan det likevel bli forsinkelser på grunn av snøbrøyting. Men vi satser på å holde rullebanen åpen, sier Ingstad til NRK.

– Er godt forberedt

Han sier det uansett ikke er venta lengre forsinkelser, da bakkemannskapene på Værnes normalt skal være i stand til å rydde rullebanen på tjue minutter.

Når det gjelder vindstyrken, sier Ingstad at det er opp til de enkelte flyselskapene å gjøre en løpende vurdering av forholdene.

– Gjør dere ekstra forberedelser mot været i ettermiddag?

– Når vi vet at det varsles vinter kaller vi ut ekstramannskaper. Vi er godt forberedt, sier Ingstad.

– På grensa

Været har allerede skapt problemer for båttrafikken. Hurtigbåten mellom Leka, Rørvik og Namsos er kansellert torsdag morgen.

Driftsleder i Mesta på Fosenhalvøya, Jan Ola Riseth, sier de varslede snøbygene kombinert med vindstyrken kan skape trøbbel også på veiene.

– Kommer det så mye snø som det meldes nå, er det på grensa av hva vi kan takle. Men vi har alt brøyteutstyret vårt ute og skal klare det, sier Riseth.

Han tror det uansett blir vanskelige kjøreforhold i kveld.

– Selv om veiene er åpne og brøyta, vil store mengder med løs snø kombinert med vind, gi dårlig sikt. Jeg vil nesten anbefale folk å holde seg hjemme om de kan, sier Riseth.

Han sier det kan bli en spennende kveld, om værvarselet slår til.

Vindkart torsdag

Dette kartet fra yr.no viser vinden over Trøndelag torsdag formiddag.

Foto: Skjermdump fra Yr.no