Væpnet politiaksjon på hurtigbåt

Politiet aksjonerte på hurtigbåten MS Tyrhaug på Brekstad etter telefontrussel.

Politiaksjon, brekstad

Politiet ble også med båten for å være sikre på at ingenting skjedde på vei inn Trondheimsfjorden.

Foto: Mari Svenning

– Like før klokka 1400 fikk vi en telefon om at noe kom til å skje på hurtigbåten som gikk fra Brekstad til Trondheim. Meldingen var av en slik art at vi valgte å gå til aksjon, forteller politiets operasjonsleder Ebbe Kimo til NRK.

Hurtigbåt

Her legger hurtigbåten til kai i Trondheim.

Foto: Mari Svenning

Politiet forteller at det var lite informasjon i meldingen fra innringeren, men at de valgte å sende en patrulje som gikk ombord for å undersøke båten.

– Vi gjorde et søk på båten, men fant ingenting. Foreløpig vet vi ikke hvem innringeren er, men det etterforsker vi videre, sier Kimo.

– En ekkel opplevelse

Politiaksjon på Brekstad

Janne Fjellheim var passasjer på båten og synes det var en skremmende opplevelse.

Foto: Mari Svenning

Politiet valgte å sende med flere bevæpnede politimenn på båten som skulle til Trondheim, for sikkerhets skyld. Janne Fjellheim var en av passasjerene som var med båten fra Brekstad.

– Vi gikk inn på båten, men fikk beskjed om at vi måtte gå av igjen. Det kom 4–5 politifolk med hjelm og flere typer pistoler. Folk ble litt redde og fikk litt panikk.
Etter en stund fikk vi gå ombord på båten igjen, sier Fjellheim.

Hun sier videre at de ikke fikk noen informasjon om hva som hadde skjedd før båten hadde kjørt en stund. Det skal ha vært en spent stemning på båten etter hendelsen.

– Mange var nervøse og ville bare hjem med en gang. Det er alltid ekkelt når slike ting skjer og jeg synes det var litt skremmende. Det har vært veldig mye i media i det siste, så man begynner å tenke, sier Fjellheim.

Laster kart, vennligst vent...

Aksjonen skjedde da båten lå til kai på Brekstad.